O finală aproape ireală: De ce meciul dintre Serena Williams şi Naomi Osaka pare unul desprins din filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

Ultimul act de la Flushing Meadows se va disputa, sâmbătă seară (ora 23.00, Eurosport), protagonistele fiind din două generaţii diferite.

Lumea sportului ne oferă, periodic, situaţii incredibile, iar finala feminină de la US Open 2018 poate fi catalogată drept una extraordinară.

Serena Williams (26 WTA) şi Naomi Osaka (19 WTA) vor avea stări emoţionale foarte diferite, atunci când vor pătrunde pe arena „Arthur Ashe“. Dacă pentru Williams o finală de Grand Slam e un eveniment cu care s-a obişnuit, având în vedere că are în spate 30 de prezenţe în astfel de meciuri, în schimb, Osaka va bifa prima ei finală de Grand Slam.

Şi mai e un amănunt fabulos: În 1995, atunci când Serena şi-a început cariera de jucătoare profesionistă în circuitul WTA, Osaka nici măcar nu era născută! Japoneza a apărut pe această lume la 16 octombrie 1997.

Întrebată despre diferenţa uriaşă de vârstă între ea şi Williams, dar şi despre faptul că a crescut, având-o pe Serena drept model, Osaka a oferit un răspuns sincer.

Ce a declarat Naomi Osaka?

*E un pic ireal. Când eram copil, visam să joc cu Serena în finala unui turneu de Grand Slam. Sunt foarte fericită pentru că acest lucru s-a realizat. În acelaşi timp, îmi zic că trebuie să profit de acest moment şi să abordez meciul ca oricare altul.

*Nu trebuie să o privesc ca pe un idol. Să joci două finale de Grand Slam, când revii după o absenţă îndelungată e cu adevărat excepţional. 

*Nu vreau să mă gândesc prea mult la acest meci. Nu sunt favorită. Ea a jucat atâtea finale, ştie cum e. Pentru mine e o noutate, iar asta e plăcut. Vreau să profit de acest moment şi să joc cât pot de bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite