Neputinţă sau strategie? Halep a fost eliminată prematur de la New Haven şi i-a dezamăgit pe americani, care nu-i dau nicio şansă la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost eliminată încă din turul secund al turneului de la New Haven, dar specialiştii în tenis consideră că românca a cedat deliberat această bătălie, scopul ei fiind pregătirea ca la carte a ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open.

După evoluţia bună de la Cincinnati, unde a ajuns până în sferturile de finală, fiind învinsă de Maria Sharapova, Simona Halep a dezamăgit la New Haven. Românca a fost învinsă în turul secund de Magdalena Rybarikova şi a spus adion turneului pe care l-a câştigat anul trecut. 

Totuşi, înfrângerea nu pare să fie un capăt de ţară pentru româncă. Potrivit specialiştilor, există toate premisele ca aceasta să fi spus pas deliberat turneului de la New Haven, în contextul în care pe 25 august va începe US Open, ultimul Mare Şlem al anului. De altfel, US Open se numără printre cele mai importante turnee din circuit, iar o evoluţie bună pe hardul american le garantează jucătorilor premii substanţiale în bani şi puncte în clasamanetele mondiale, în funcţie de nivelul atins.

Pe de altă parte, prestaţia ştearsă a lui Halep l-a New Haven şi eliminarea în sferturi la Cincinnati i-a determinat pe jurnaliştii americani să n-o includă pe româncă în lista favoritelor la câştigarea US Openului, fără a oferi vreo explicaţie concretă. "În acest moment, competitorii de top sunt Serena Williams, Angelique Kerbar, Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovici şi Venus Williams."

Favoritele americanilor la câştigarea US Open:

Serena Williams - numărul 1 WTA
Angelique Kerbar - numărul 7 WTA
Agnieszka Radwanska - numărul 5 WTA
Ana Ivanovici - numărul 9 WTA
Venus Williams - numărul 20 WTA

Anul trecut, Halep a ajuns până în optimile de US Open, turneul fiind câştigat de Serena Williams.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite