Neplătiţi şi „sechestraţi“ în Giuleşti. „Adevărul“ prezintă planul diabolic al lui George Copos. Ce înseamnă să fii expert în a da „ţepe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid e în insolvenţă, dar mai primeşte şi veşti bune! George Copos are motive să zâmbească după ultima hotărâre a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Se dovedeşte că George Copos ştia exact ce face, atunci când a demarat procedura de insolvenţa, devenind primul finanţator din Liga I care a recurs la această strategie. Primul efect? Până la întocmirea unui plan de redresare financiară, Rapid a scăpat de cei la care are datorie, fie că aceştia sunt jucători, angajaţi ai clubului sau diverse firme. Toţi cei care au de primit bani vor fi trecuţi la masa credală. Altfel spus, vor fi nevoiţi să aştepte mult şi bine până vor vedea vreun ban. Dacă vor vedea...

La un club insolvent memoriile devin nule

Al doilea efect benefic al insolvenţei, din punct de vedere al lui Copos, e acela că jucătorii nu mai pot depune memorii la LPF pentru a fi declaraţi liberi de contract, pe motiv că nu şi-au încasat salariile. 

De aceea, vineri, Liga Profesionistă de Fotbal a respins memoriile depuse de nouă fotbalişti rapidişti: Oros, Burcă, Ioniţă, Voicu, Herea, Rui Duarte, N. Grigore, Roman şi Grigorie.

Primii patru solicitaseră doar achitarea restanţelor financiare, în timp ce ceilalţi cinci ceruseră, pe lângă banii pe care îi au de primit, şi rezilierea contractelor. 

„Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor dispune suspendarea judecăţii până la soluţionarea procedurii de insolvenţă“, a anunţat LPF. 

Altfel spus, datorită procedurii de insolvenţă, memoriile depuse de fotbalişti devin nule!

Jucătorii sunt la mâna lui Copos

Practic, George Copos a reuşit să aplice o strategie diabolică: mai întâi, nu şi-a plătit jucătorii, care acum, culmea ironiei, au ajuns tot la mâna lui Copos!

Orice fotbalist care vrea să părăsească Giuleştiul va trebui să ajungă la o înţelegere cu finanţatorul rapidist. Acest lucru se poate face în două feluri:

A- Jucătorul renunţă la banii pe care îi mai are de încasat şi pleacă liber, cu acordul Rapidului.

B- Acceptă plata eşalonată a datoriei. Poate continua la Rapid sau poate pleca prin acordul părţilor.

Goga, ultimul evadat

Până în acest moment, Rapid a rămas fără 11 jucători: Renan, Figueiredo, Milisavljevici, Pavlovici, Ilijoski, Surdu, Bilaşco, Apostol, Marius Constantin, Glauber şi Goga.

Ultimul a „evadat“ chiar astăzi, încheindu-şi contractul cu Rapid pe cale amiabilă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite