Ne pleacă şi sportivii! Cea mai promiţătoare jucătoare de tenis a ţării nu va mai reprezenta România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se confruntă cu un exod masiv, fenomen care a ajuns să afecteze până şi sportul, domeniu în care nu se investeşte aproape deloc.

Din acest motiv, chiar şi sportivii aleg să plece din ţară. Ultimul caz este cel al jucătoarei de tenis Raluca Georgiana Şerban (21 de ani, 218 WTA), una dintre fetele talentate din noul val în tenisul feminin, care a decis să nu ne mai reprezinte ţara. Ea a ales, zilele trecute, să evolueze din 2019 sub culorile Ciprului. 

Deşi a căutat în repetate rânduri ajutor la Federaţia Română de Tenis, sportiva nu a primit niciun sprijin, în ciuda faptului că CV-ul nu e unul de neglijat: 10 titluri ITF la titlu. În octombrie, în Luxemburg, românca a reuşit chiar să câştige un set împotriva lui Eugenie Bouchard, fostă finalistă la Wimbledon. 

Sătulă să aştepte, Raluca Georgiana Şerban a accepta oferta de a reprezenta Cipru, ţară în care se antrenează de patru ani. Ciprioţii au fost mult mai deschişi din acest punct de vedere şi, conform tenisite.info, au făcut-o pe sportivă să înţeleagă ce oportunităţi va avea dacă va reprezenta de acum înainte Cipru. Ea a primit deja paşaportul cipriot şi a făcut o cerere la WTA pentru a juca pentru această ţară.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite