Naţionala de polo a României s-a calificat în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Trieste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Radu
Cosmin Radu

Naţionala de polo a României a remizat, joi, scor 8-8, cu reprezentativa similară a Rusiei şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Trieste, în urma căruia primele patru clasate se vor obţine accederea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Scorul pe reprize a fost 3-1, 1-3, 3-3,1-1. Pentru România au marcat Goanţă 3 goluri, Negrean 2, Radu 1, Gheorghe 1, Teohari 1 gol, iar din tabăra rusă s-a remarcat Halturin 3 reuşite. Tot joi, Ungaria a învins Slovacia, cu 16-7, iar Canada a trecut de Franţa, cu 13-5. Rezultatele complete ale tricolorilor în grupa A sunt următoarele: 13-11 cu Slovacia, 11-12 cu Franţa, 8-12 cu Ungaria, 10-10 cu Canada şi 8-8 cu Rusia.

După cinci partide în grupa A, România are 4 puncte şi încheie pe locul 4. În sferturi s-au mai calificat Ungaria (9 puncte), Canada (8) şi Franţa (6). Rusia încheie pe locul 5 (3 puncte) şi Slovacia pe 6 (0).

În grupa B evoluează Italia, Africa de Sud, Spania, Olanda, Germania, Kazahstan, iar după meciurile de joi seară se vor decide echipele calificare în sferturi. Adversara României va fi stabilită dintre Italia, Olanda şi Spania, după aceste ultimele partide din grupa B. Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală, unde se va lupta încrucişat pentru semifinale. Semifinalistele turneului vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice. Meciurile din sferturile de finală ale turneului preolimpic vor avea loc vineri, semifinalele sâmbătă, iar finalele pentru medalii şi meciurile de clasament final sunt programate duminică, atunci când va avea loc şi tragerea la sorţi a grupelor de la JO de la Rio, a relatat news.ro. Echipa de polo a fost singura tricoloră care s-a calificat în 2012 la Jocurile Olimpice, tot în urma participării la turneul preolimpic, acesta având loc atunci la Edmonton. În 2012, poloiştii au ocupat locul 10 la JO. Echipa României a participat la nouă ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu 1952, iar cea mai bună clasare a fost în 1976 – locul 4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite