Naționala de handbal s-a înfrânt singură: 19-24 cu Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un joc presărat de erori neprovocate, arătând lipsă de concentrare și de inspirație în atac, naționala feminină de handbal s-a înclinat (19-24) în fața unei echipe a Franței care n-a strălucit. În celălalt meci al primei zile din turneul de calificare la JO, Muntenegru s-a impus cu 30-24 în fața Japoniei. 

Echipa României a început bine meciul, conducând cu 1-0 și 2-1, prin golurile Adinei Meiroșu și Oanei Manea, însă mai apoi, din cauza unor erori arhicunoscute, a dat ocazia vicecampioanei mondiale să se desprindă.

Fără să strălucească, Franța a profitat de precipitarea și inexactitatea cu care elevele lui Radu Voina au finalizat atacurile lor, declanșând contraatacuri ucigătoare. Într-o formulă de start schimbată în mare măsură, echipa noastră a ratat din toate zonele, inclusiv de la 7 metri (Băbeanu a trimis peste poartă)... Gazdele au egalat la 2, iar apoi și-au mărit avansul: 4-2, 7-4, 10-6, 12-7. Abia pe finalul reprizei România a mai ”strâns” (9-12) scorul prin reușitele Valetinei Elisei Ardean și Adei Nechita. 

Speranțele au fost ”ucise” de erorile neprovocate

La reluare, echipa noastră a dat ceva semne de viață... Senocico a marcat un gol frumos și, cum reușita ei a fost urmată de reușita Aureliei Brădeanu, România a reușit să se apropie amenințător (11-12). Însă atunci când se spera într-o răsturnare a situației s-au irosit din nou atacuri prețioase.

Nici de data aceasta Franța n-a strălucit, însă echipa lui Olivier Krumbholtz a știut să profite de breșele din apărarea noastră. După două treimi din meci, gazdele au avut din nou un avantaj de trei goluri (16-13).

Voina a încercat tot felul de variante de echipă, însă degeaba! Soluția cu doi pivoți, Manea și Senocico, n-a dat nici ea rezultat - cât de mult contează absența Ionelei Stanca! Pe extreme s-a încercat arareori pătrunderea decisivă, iar linia de 9 metri a fost destul de anemică...

Mirela Nichita ”a închis” poarta, însă degeaba

Nici măcar intrarea experimentatei Cristina Vărzaru n-a schimbat foarte mult ”scenariul” după care s-a desfășurat acest meci. Și atunci când Mirela Nichita a reușit să închidă poarta - a avut câteva intervenții salvatoare -, în atac apăreau greșelile neprovocate (Brădeanu, de pildă, a comis pași...).

Cu zece minute înainte de final Franța avea un avans de patru goluri (21-17) și nimic nu părea să-i amenințe victoria. Din contră, jocul echipei noastre i-a favorizat succesul:

- Gabriela Perianu a aruncat în portar, contraatac și Dancette a finalizat cu gol... Franța - România 22-17.

- Cristina Vărzaru a făcut forțare în atac, Iulia Curea a ratat o aruncare la 7 metri, iar Lacrabere a transformat o penalitate... Franța - România 23-17.

Așa cum s-a întâmplat și în repriza întâi, pe finalul celei de-a doua echipa noastră a mai marcat de două ori, prin Meiroșu și Ciuciulete, iar Signate a ”închis” tabela și Franța s-a impus cu 24-19.

România a fost susținută în sala din Lyon de un grup de suporteri români.

Mâine, la 15.45, România întâlnește Muntenegru într-un meci în care eșecul este sinonim cu ratarea calificării la Jocurile Olimpice. Franța și Japonia vor juca de la ora 18.00. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite