Nada remontada: „Bătrâna Doamnă“ a trimis Barcelona la culcare. Avem semifinalistele Ligii Campionilor

Nada remontada: „Bătrâna Doamnă“ a trimis Barcelona la culcare. Avem semifinalistele Ligii Campionilor

Gonzalo Higuain

Acel 6-1 cu PSG pe „Camp Nou“ i-a învăţat prost pe jucătorii catalanilor. Messi şi compania şi-au bătut joc de deplasarea de la Torino, crezând că, dacă au întors handicapul de patru goluri de la Paris, la fel vor reuşi şi în cazul unui 0-3.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ce s-a jucat însă, miercuri, în returul sferturilor Ligii Campionilor exista o singură şansă ca Barcelona să învingă Juventus cu 3-0: dacă partida s-ar fi lungit pe durata a trei zile!
 
Iar suporterii naivi care au crezut că scenariul din returul cu PSG se va repeta au omis nişte detalii foarte importante:
 
*Juventus a luat doar două goluri în cele nouă meciuri disputate în acest sezon de Liga Campionilor până să sosească pe „Camp Nou“.
 
*Sistemul defensiv al italienilor e atât de solid, încât ei şi-au permis să-şi schimbe toţi cei patru titulari din apărare la meciul din weekend, în Serie A, cu Pescara. Chiar şi aşa, au învins fără să primească vreun gol, scor 2-0!
 
Allegri şi o revanşă dulce
 
Deşi lumea s-a aşteptat ca poarta lui Buffon să fie asediată miercuri seara, acest asediu n-a venit niciodată. Juventus s-a instalat confortabil pe teren, a şi avut nişte contraatacuri tăioase, încă de la început, iar Barcelona a trebuit să aştepte 19 minute pentru o şansă reală de gol. Messi a şutat din interiorul careului, în diagonală, Buffon era învins, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă.
 
Iar cu asta am încheiat povestea primei părţi!
 
La reluare, nicio schimbare majoră în desfăşurarea meciului. Defensiva oaspeţilor a „sufocat“ orice tentativă ofensivă a catalanilor şi calificarea lui Juventus n-a fost pusă în niciun moment în pericol.
 
Astfel, Allegri, eliminat până acum de trei ori de Barcelona ca antrenor, şi-a luat o dulce revanşă în faţa echipei cu care a pierdut finala de Champions League în 2015.
 
Eşecul nu i-a dezarmat însă pe fanii Barcelonei, iar partida s-a terminat cu scene superbe în care spaniolii au cântat şi şi-au fluturat steagurile de parcă favoriţii lor conduceau cu 4-0.
 
Un scor bizar
 
Pentru a înţelege mai bine dimensiunile performanţei reuşite de Juve e nevoie să amintim când a fost ultima dată când Barcelona a înregistrat o remiză albă pe teren propriu. Pe plan intern, s-a întâmplat la 19 noiembrie, atunci când Malaga a plecat cu un punct de pe „Camp Nou“. 
 
Iar în Liga Campionilor, Benfica a fost ultima formaţie care a smuls un 0-0 pe terenul grupării blau-grana. S-a întâmplat la 12 decembrie 2012!
 
Liga Campionilor, sferturi
 
Real Madrid - Bayern Munchen 4-2 (2-1 în tur)
Ronaldo 76, 104, 109, Asensio 112 / Lewandowski 53-penalty, Sergio Ramos 77-autogol
 
Leicester - Atletico Madrid 1-1 (0-1 în tur)
Vardy 61 / Saul 26
 
Barcelona - Juventus 0-0 (0-3 în tur)
 
Monaco - Dortmund 3-1 (3-2 în tur)
Mbappe 3, Falcao 17, Germain 81 / Reus 48

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările