Momentul decisiv al finalei, marca Artemon Apostu Efremov: „Cine e cea mai bună la chestiile astea?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

În lipsa australianului Darren Cahill, Simona Halep a avut un sprijin fantastic în Artemon Apostu Efremov la Dubai, în special în finala cu Elena Rybakina, pe care românca a câştigat-o de manieră dramatică, 3-6, 6-3, 7-6(5)

Principală favorită a tabloului, Simona Halep nu a mai reuşit în finală acelaşi start impresionant din semifinala cu Jennifer Brady, însă din nou constănţeanca a reuşit să rezolve ecuaţia şi să iasă învingătoare.

Simona a ales să apeleze târziu la ajutorul celui poreclit „Arti“ (prima dată la finalul primului set), însă acesta din urmă a reuşit să o mobilizeze exemplar pe a doua jucătoare a lumii, mai ales prin discursul din setul decisiv, de la 2-3, după ce pe teren tocmai avisese loc un schimb de break-uri între Halep şi Rybakina.

Cine e cea mai bună la gestionat chestiile astea? Un singur lucru trebuie să faci mai bine. Să o scoţi în colţul de rever. Ţi-a dat-o în mijloc, dă-o acolo la jalonul din dreptul careului de serviciu, să îi sară. În rest e foarte bine. Variază, mai încearcă un serviciu tăiat, în corp. E bine, când o ai în mijloc, dă-o către unghi. Hai Simo, poţi! Fii bună cu tine!”, i-a transmis Artemon Apostu Efremov Simonei Halep, la a treia sa intervenţie.

După ce Rybakina îi câştigase primul set Simonei Halep, Apostu Efremov îi oferise un răspuns superb Simonei, când aceasta îl întreba - ce fac acum?: „Te ridici!”. Constănţeanca a mai cerut ajutorul antrenorului său la jumătatea setului doi, la scorul de 4-3, după ce tocmai pierduse la zero avantajul break-ului luat anterior.

Simona Halep s-a plâns că retrăieşte clipele din primul set. Iată dialogul dintre cei doi:

  • Simona Halep: ”Aşa am pierdut şi primul set. Trebuie să încerc să dau departe de ea. Tot îmi repeţi să lovesc mingea.”
  • Artemon Apostu Efremov: ”Fii atentă! Tu prin a lovi înţelegi că trebuie să fie plată mingea? Nu ţi-am spus niciodată asta. Tocmai, când mingea ta aia, de care zici, rotundă şi departe de ea, nu are viteza necesară, ea ajunge bine şi dă ea tare. Şi atunci începi să alergi şi nu mai ai timp să faci chesta asta. Da? Hai, returul e bine. În tot setul ăsta ai greşit un singur retur. Ele intră....”
  • Simona Halep: ”Nu pot să dau în teren dacă îmi face punct.”
  • Apostu Efremov: ”Faptul că vine mereu mingea înapoi o stresează şi pe ea. Hai, stai acolo. Luptă-te pentru fiecare milimetru.”

Ce l-a impresionat pe CTP la jocul Simonei în finala de la Dubai: „Numai Halep poate să facă asta. E pentru a doua oară regina deşertului“

 

Halep, prima reacţie după victoria dramatică de la Dubai: Acum sunt aproape moartă

Simona Halep a câştigat titlul cu numărul 20 al carierei, după o finală marcă-înregistrată! Fiesta la Dubai

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite