Moment istoric pentru Liga I: Cum arată clasamentul marcatorilor străini şi cine e la un pas de a deveni noul lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, foarte puţini jucători străini de valoare ajung în campionatul românesc, însă, de-a lungul anilor, au existat şi nişte excepţii. Vorbim despre fotbalişti care şi-au lăsat amprenta pe această competiţie.

Dacă Ammari şi Keya nu vor mai face parte din echipa lui Hagi în acest sezon, în schimb, brazilianul Eric rămâne un om de bază pentru formaţia din Ovidiu. 

Mijlocaşul de 33 de ani a scris şi duminică, în victoria cu Hermannstadt (3-2), şi a ajuns la 62 de goluri de când joacă în Liga I. Din acest moment, Eric mai are nevoie de doar două reuşite pentru a-l egala pe brazilianul Wesley, cel mai bun marcator străin din istoria campionatului românesc.

„Important e că sunt sănătos şi pot juca. Am timp să dau oricâte goluri va fi nevoie. Mă simt foarte bine fizic, dar decizia de a juca nu e a mea. Dacă Mister (n.r. – Gheorghe Hagi) consideră că merit, voi juca cu Gent, dacă nu, voi fi alături de echipă. Voi fi pregătit să-mi ajut echipa. Suntem încrezători că vom câştiga returul. S-au mai văzut surprize în fotbal“, a spus Eric.

3 e numărul cluburilor la care Eric de Oliveira a evoluat în România: Gaz Metan Mediaş, Pandurii Târgu Jiu şi Viitorul.

Cei mai buni marcatori străini din istoria Ligii I

1. Wesley 64 de goluri

2. Eric 62

3. Golubovici 55

4. Gnohere 52

5. Kapetanos 48

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite