Mircea Lucescu bifează a treia semifinală europeană a carierei. "A fost un joc distractiv cu Braga"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat după calificarea în semifinalele Ligii Europa, că Sporting Braga nu a avut nicio şansă la meciul retur şi a precizat că a fost un joc distractiv.

A fost un joc distractiv. Sunt convins că toată lumea e fericită, iar publicul a urmărit un meci distractiv. Mă bucur că spectatorii de la Lvov ne-au primit cu căldură, a fost foarte important pentru noi. Braga a început mai bine meciul şi dacă ar fi marcat, altfel stăteau lucrurile. Noi ne-am apărat exact şi am încercat contraatacurile. Aşa a venit şi penaltiul din care am deschis scorul. Braga a mai avut o zvâcnire, dar apoi s-a stins complet. De la meci la meci jucăm mai bine, dar în continuare nu cred că putem câştiga Liga Europa. Avem mulţi jucători noi în echipă faţă de sezonul trecut, celelalte formaţii rămase în cursă au mai multă experienţă decât noi, dar ne vom juca şansa. În Europa, unde arbitrii te lasă să joci, ne exprimăm mult mai bine. Cei de la Braga ar fi putut face mai mult în meciul tur, astăzi nu le-am dat nicio şansă", a spus Lucescu.

Tehnicianul român consideră că fundaşul croat Darijo Srna, care a stabilit un record de prezenţe pentru Şahtior Doneţk, este un exemplu pentru jucătorii tineri: "Srna merită toate felicitările noastre pentru recordul stabilit. Are 486 de meciuri pentru echipă, 13 sezoane în care a dat totul. Este un exemplu pentru tinerii jucători. De-alungul carierei a avut multe oferte, dar nu a putut părăsi această echipă. Niciun brazilian nu ar putea rămâne atâta timp la o formaţie, ei au o interpretare diferită a modului de viaţă".

Formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat în semifinalele Ligii Europa, după ce a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0), echipa portugheză Sporting Braga, într-un meci din manşa secundă a sferturilor de finală, la care oaspeţii au înscris două autogoluri şi Darijo Srna a stabilit un record de partide jucate pentru gruparea ucraineană.

Au marcat Srna '25 (penalti), Ricardo Ferreira '43 (autogol), '74 (autogol) şi Kovalenko '50.

În tur, scorul a fost 2-1 pentru echipa lui Lucescu.

Darijo Srna, integralist în partida cu Sporting Braga, a evoluat pentru a 486-a oară pentru Şahtior (în toate competiţiile), depăşind astfel un record care îi aparţinea lui Mihail Sokolovski. Srna are 307 meciuri jucate pentru Şahtior în campionatul Ucrainei, 44 în Cupa Ucrainei, zece în Supercupa Ucrainei şi 125 în cupele europene.

Este cea de-a treia semifinală europeană pentru Mircea Lucescu. Lucescu a ajuns în penultimul act din Cupa Cupelor, în ediţia 1989-90, atunci când era pe banca lui Dinamo, fiind oprit de Anderlecht, după o dublă înfrângere cu acelaşi scor, 0-1.În 2009, Şahtiorul lui Mircea Lucescu a ajuns până în finala Cupei UEFA, pe care a şi câştigat-o, în faţa lu iWerder Bremen. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite