Marius Novanc: „Algerienii au un stil distructiv!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Algeria a pierdut în prima etapă la doar un gol în faţa Serbiei, Marius Novanc spune că tricolorii trebuie să îşi ia diseară măsuri de precauţie suplimentare. Pentru a evita un episod nefericit ca la CM 1995, când România pierdea în faţa Egiptului, trupa lui Vasile Stângă a disecat în detaliu jocul nord-africanilor.

„Adevărul Sporturi": Crezi că Algeria poate realiza o surpriză în faţa noastră?

Marius Novanc: Doar dacă noi le vom permite, mingea e în terenul nostru. Algerienii au un stil distrugător, folosesc o apărare avansată om la om şi faultează în permanenţă. Apoi, încearcă să marcheze pe contraatac sau pe faza a doua. Dacă suntem însă concentraţi şi alergăm timp de 60 de minute, nu au însă cum să ne pună probleme.

Nu prea am avut mulţi suporteri la acest Mondial. E un dezavantaj pentru voi?

Da, dar suntem obişnuiţi cu acest lucru. Din păcate, sportul nu e aşa iubit în România, iar mulţi nu au resursele financiare să susţină naţionala în deplasări. Avem totuşi câţiva suporteri inimoşi aici şi e o bucurie să vezi câteva steaguri tricolore în tribune. Personal, am şi o mică galerie din România formată din fostele mele fane de la Steaua.

Eşti probabil singurul jucător de la aceste Mondiale care este liber de contract. Poate fi turneul acesta o rampă de lansare pentru tine?

Vreau să îmi demonstrez mie în primul rând că pot juca la cel mai înalt nivel. Apoi, cu siguranţă aş fi tentat de un transfer în străinătate. Mi-ar plăcea Bundesliga, acolo e crema şi aş avea multe de învăţat.

Te-ai uitat la evoluţiile Ionelei Stanca şi Oanei Manea la Europene? Crezi că poţi aplica ceva şi din schemele lor?

Le apreciez foarte mult pe ambele, atât ca jucătoare, cât şi ca persoane. E normal să le urmăresc în detaliu pentru că evoluează pe acelaşi post cu mine şi nu s-a inventat încă jucătorul perfect.

Meciul cu Serbia va fi probabil decisiv pentru atingera obiectivului. Cum vezi acest duel?

Serbia se bazează aproape în totalitate pe individualităţi. Au mulţi jucători de talie mondială la linia de 9 metri, precum Ilic şi Vujin, care pot rezolva oricând meciul pe cont propriu. Sârbii nu excelează însă la capitolul organizare şi aici putem profita dacă jucăm ca o echipă.

Programul tricolorilor:

14 ianuarie
Croaţia - România    27-21 

16 ianuarie
România - Danemarca
după închiderea ediţiei

17 ianuarie, ora 19.00
România - Algeria

19 ianuarie, ora 21.30
Australia - România

20 ianuarie, ora 21.30
Serbia - România

*Toate meciurile sunt transmise pe Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite