Luceafărul Oradea, la cel mai important meci din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luceafărul Oradea are blog
Luceafărul Oradea are blog

Luceafărul Ordea a promovat în acest sezon în liga a II-a (locul 9, 7 puncte) şi, contra celor de la Dinamo, va juca “cel mai important meci din istoria clubului” (astăzi, ora 21.15 / Dolce Sport), aşa cum au spus şefii echipei. Orădenii doreau ca meciul să se dispute pe teren propriu pentru că stadionul ar fi fost plin, însă roş-albii au refuzat, motivând că meciul este televizat, iar ardelenii nu dispun de nocturnă.

Atacantul Tibor Moldovan s-a născut în 1982 şi de-a lungul carierei a jucat la Apulum Alba Iulia, Dinamo, Farul, Nyiregyhaza Spartacus (Ungaria), Ujpest (Ungaria), Unirea Alba Iulia şi Gloria Bistriţa. Acum, va reveni în “Ştefan cel Mare”, însă amintirile sale legate de Dinamo nu sunt prea plăcute. “Am avut o perioadă nefastă la Dinamo.

Cred că nu mi s-a oferit destul şansa de a juca. Am vorbit cu antrenorul de atunci (n.r. - Andone) şi mi-a explicat că sunt cerinţe din partea conducerii clubului să evolueze altcineva, eu rămânând astfel pe din afară, cu toate că suporterii m-au cerut, fiindcă veneam după o perioadă bună la Alba Iulia, unde am înscris goluri frumoase. Şi la Dinamo în meciurile amicale am evoluat, dar la oficiale am jucat doar de 7 ori", a declarat acesta.

La Luceafărul e legitimat şi fundaşul Dorin Mihuţ, care în 2006 a jucat 16 meciuri pentru Dinamo, dar şi Zeno Bundea, mijlocaş ce a evoluat cinci sezoane la Rapid şi a câştigat un titlu. Bundea a jucat 234 de partide în prima ligă, a înscris 22 de goluri şi a fost selecţionat o dată la echipa naţională, în 2003, într-o partidă contra Bosniei.

Echipa tip a Luceafărului este: Miron - Mihuţ, Pocian, Ghilea, Andon - Bundea, Muntean, Luput, Letan - Popescu, Moldovan.

Antrenor: Călin Moldovan

Clubul a fost înfiinţat în 2001

Stadion: Luceafărul (Sânmartin), 3.400 de locuri. Arena a fost inaugurată în vară la un amical cu FCM Târgu Mureş, 1-1.

Bugetul este de 500 000 euro, banii sunt asiguraţi de acţionarul principal Gavrilă Ghilea şi mai mulţi sponsori.

2001: formarea grupei de copii 1988-1995

2001 – 2006: campionate judeţene şi naţionale, de juniori, cu participare la trei faze finale pe ţară.

2006 – 2009: liga a IV-a

2009: promovarea în liga a III-a în urma disputarii unui baraj la Zalău cu FC Arieşul Turda

2009 – 2010: liga a III-a, seria VI, locul 5

2010 – 2011: promovarea în liga a II-a

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite