Lăcătuş: „Luptăm până la final pentru titlu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu (stânga)
Bogdan Stancu (stânga)

Marius Lăcătuş a recunoscut că jocul echipei Steaua n-a fost unul strălucit în partida de ieri, dar consideră că situaţia se va remedia cât de curând.

„De mult n-am mai reuşit să obţinem o victorie în deplasare, a fost un meci foarte greu. Evoluţia noastră n-a fost una strălucită, dar îi felicit pe jucătorii mei pentru dăruire şi pentru sacrificiu. Din păcate, această lipsă de concentrare la finalizare ne-a făcut să suferim. N-am zis că am renunţat la lupta pentru titlu, chiar dacă jocul nostru n-a fost aşa cum ne-am dorit şi am avut de suferit în ultimele etape. Cât sunt şanse, vom lupta pentru şansele pe care le avem, indiferent cum vor fi, mici sau mari", a spus Lăcătuş, care nu a dorit să comenteze arbitrajul.

„E bine că a venit stoica"

„Când evoluţiile nu sunt bune, pot apărea critici atât la adresa antrenorului, cât şi la adresa jucătorilor. Ei trebuie să aibă încredere în valoarea lor, un gol marcat trebuie să-ţi dea mai multă încredere", a mai spus Lăcătuş, care s-a declarat încântat de cooptarea lui Mihai Stoica în conducerea clubului.

„Stoica a cucerit ultimul trofeu la Steaua, nu poate decât să ne bucure că a venit alături de noi, mai ales la un asemenea meci. Să sperăm că odată cu venirea lui vor apărea şi rezultatele şi se vor îmbunătăţi şi relaţiile dintre conducere şi jucători. Sperăm să fie omul care să poată să aducă în tot ceea ce înseamnă echipa Steaua ideea de performanţă", a spus „Fiara". 

„Fiara" a sărit să-l bată pe viceprimarul Maior!

Marius Lăcătuş a avut o altercaţie cu viceprimarul oraşului Târgu-Mureş, Claudiu Maior, care e, totodată, şi vicepreşedinte al celor de la FCM. „Am suportat cinci minute injuriile. Regretul e cu atât mai mare cu cât injuriile au venit de la un viceprimar", a spus tehnicianul.

În replică, Maior susţine că Lăcătuş a provocat incidentul. „I-am explicat că, dacă se bucură de rezultat, atunci e şi el părtaş la furtul de azi. A devenit violent, mai avea puţin şi mă plesnea", a spus Maior, care susţine că şi Mihai Stoica ar fi făcut gesturi obscene în direcţia sa.

Sabău: „Este ca-n junglă. Cel mai tare învinge"

Arbitrul Alexandru Tudor a dat dovadă de rigiditate şi exces de zel în aplicarea regulamentului în meciul de la Târgu-Mureş. Centralul bucureştean a reuşit „performanţa" să acorde 11 cartonaşe galbene şi patru roşii, depăşind recordul din 2006 al fostului coleg Anton Heleşteanu, de la meciul Jiul Petroşani - Rapid, care s-a încheiat înainte de minutul 90. Atunci s-au acordat cinci cartonaşe roşii, toate pentru giuleşteni, şi şase galbene. Practic, Tudor a scos ieri, din buzunar, un cartonaş o dată la şase minute!

„Probabil că sunt anumite interese şi sunt, când se întâmplă anumite lucru ajungi la concluzia asta. Este ca în junglă, cel mai tare, cel mai «inteligent», învinge. Eu periculos nu sunt, dar probabil le stau în gât unora", a spus la final , iritat, Ovidiu Sabău. Acesta i-a ironizat apoi şi pe stelişti:

„La Topici nu se dădea roşu niciodată. Trebuia să ne dăm seama că nu avem voie să atingem deloc adversarul.". Cât despre o eventuală suspendare a lui Tudor, Sabău a replicat: „Nu mă aştept să fie sancţionat Tudor. Se fac experimente cu anumite echipe. Nu am dovezi, doar ce se vorbeşte, ce se ştie".

Două eliminări pripite

Minutul 13, Bruno Fernandes. Fundaşul mureşenilor a avut o intrare întârziată cu talpa, care l-a şters pe burtă pe Kapetanos. Fernandes a primit direct cartonaşul roşu. Decizia corectă: un avertisment era suficient.

Minutul 34, Eric Bicfalvi. Mijlocaşul Stelei l-a lovit uşor cu cotul pe unul dintre jucătorii gazdelor şi a fost imediat penalizat de Tudor. Decizia corectă: la fel ca şi la Fernandes, un cartonaş galben era suficient.

Minutul 67, Topici: Fundaşul stânga al lui Ovidiu Sabău l-a lovit, intenţionat, cu cotul pe stelistul Kapetanos. Decizia corectă: Topici, eliminat pe drept.

Minutul 69, Ciprian Vasilache: Mijlocaşul ardelenilor l-a lovit pe Bogdan Stancu direct în stomac, printr-un procedeu demn de K1. Decizia corectă: Vasilache, eliminat pe drept.

"Doar eliminarea lui Vasilache a fost justă! Mă aşteptam ca Tudor să dea şi penalty pentru Steaua ca să se termine mai repede."
Ioan Ovidiu Sabău
antrenor FCM Tg. Mureş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite