Jocurile Olimpice. Baschet 3x3: România pierde la scor în faţa Chinei, în primul meci din competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile Olimpice Tokyo FOTO Shutterstock
Jocurile Olimpice Tokyo FOTO Shutterstock

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă, sâmbătă dimineaţa, de reprezentativa Chinei, scor 21-10, în primul meci din competiţie.

Pentru România au marcat Cuic 4 puncte, Ursu 2, Stoenescu 2, Mărginean 2.

Echipa României va disputa a doua partidă peste câteva ore, împotriva Japoniei.

Următoarele adversare pentru tricolore sunt Italia şi SUA (25 iulie), Mongolia şi Rusia (26 iulie). Sferturile de finală vor avea loc în 27 iulie, iar semifinalele şi finala competiţiei sunt programate în 28 iulie.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite