JO de la Soci: Echipajul României de sanie dublu, scos din competiţie din cauza unui accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul masculin de sanie dublu al României, format din Radu Nicolae Şovaială (pilot) şi Alexandru Teodorescu (copilot), s-a răsturnat în timpul antrenamentelor, cu o zi înaintea competiţiei olimpice. În urma accidentului, sania a fost avariată, iar echipa României nu va mai putea evolua miercuri, anunţă Agerpres.

Echipa României de sanie dublu a fost nevoită astfel să nu mai concureze în proba olimpică, deşi reprezentanţii noştri au anunţat că au încercat să înscrie sania de rezervă, însă au fost refuzaţi de către gazde din cauza noilor măsuri de siguranţă, potrivit COSR.

Directorul competitiei sportive a anunţat că noile măsuri de siguranţă adoptate dupa Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010, interzic înscrierea unui echipaj şi, respectiv, a unei sănii de concurs, dacă se produce un accident în timpul antrenamentelor.

În 2010, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, înainte de finalul primei manşe de pregătiri, georgianul Nodar Kumaritaşvili, în vârstă de doar 21 de ani, a murit după ce sania în care se afla a zburat în afara spaţiului de competiţie, a mai menţionat forul olimpic român.

Echipajul formată din Şovăială - Teodorescu a fost cooptat în Echipa Olimpică a României în locul tandemului format din Paul Ifrim (pilot) şi Andrei Anghel (copilot), cei doi fiind obligaţi să se retragă din cauza accidentării pilotului.


Citeşte şi:

Cum îţi găseşti drumul în viaţă: Marinela Mazilu, fata care s-a apucat de sport cu „tancul“ şi a ajuns la Soci

Are 22 de ani, reprezintă România la Jocurile Olimpice, la skeleton, o probă cu până la 50 de practicanţi în ţară, despre care aproape nimeni de la noi nu ştie nimic şi pentru care nu există nicio pistă în ţară.

Eva Tofalvi, un nou rezultat notabil la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci

Eva Tofalvi a ocupat locul 26 din 56 de participante în proba de urmărire, pe distanţa de zece kilometri, la Jocurile Olimpice de iarnă. În urmă cu două zile, Eva obţinea cea mai bună clasare a unui sportiv român la Soci.

FOTO 10 imagini spectaculoase de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci

Jocurile Olimpice de la Soci continuă cu ziua a cincea, în care apar mai mulţi români la start. Printre ei, şi Eva Tofalvi. Până la aflarea rezultatelor, o colecţie de imagini spectaculoase de la Jocurile Olimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite