JO 2016: scenă incredibilă la judo, un egiptean n-a vrut să răspundă la salutul adversarului său israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Egipteanul refuză salutul israelianului FOTO AP
Egipteanul refuză salutul israelianului FOTO AP

Învins pe tatami, judoka din Egipt a refuzat să dea mâna cu oponentul său, fiind fluierat de public şi admonestat de federaţia internaţională.

Islam El Shehaby, din Egipt, a fost presat pe social media de suporterii fanatici să nu se prezinte la meciul cu israelianul Or Sasson. "Dacă pierzi acest meci, ne umpli de ruşine", i s-a transmis sportivului egiptean. "E o decizie grea, voi hotărî chiar înaintea partidei", a răspuns El Shehaby, care s-a prezentat totuşi la meci, fiind învins prin ippon.

La finalul partidei, egipteanul a refuzat să dea mâna cu oponentul său, fiind flueirat de public. "Aşa ceva se întâmplă extrem de rar în judo", a spus pentru New York Times antrenorul american Jimmy Pedro. "A fost un gest total nepoliticos, mai ales că a fost o luptă corectă, decisă de un procedeu curat", a completat Pedro.

Un reprezentant al federaţiei internaţionale a spus că regulamentul prevede ca obligatorie înclinarea capetelor la finalul partidei, însă nu şi salutul. Totuşi, federaţia a anunţat că va analiza cazul.

Există o istorie a animozităţii între sportivi israelieni şi cei din Orientul Mijlociu, mai scrie NY Times. Tot la această ediţie a jocurilor, sportivii libanezi au refuzat să se urce în acelaşi autobuz cu israelienii. De asemenea, un judoka din Arabia Saudită a refuzat să intre pe tatami pentru o partidă cu un adversar din Israel, invocând o accidentare.

Ce loc ocupă acum România în clasamentul pe medalii

Supriză uriaşă la înot: cine l-a bătut pe marele Phelps

Programul de sâmbătă al românilor la JO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite