INTERVIU de la Melbourne -Mihaela Buzărnescu, revelaţia tenisului românesc, povesteşte cum a fost „faultată” în drum spre Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Buzărnescu a părăsit Australian Open, după ce a fost învinsă în primul tur de Caroline Wozniacki, a doua favorită a competiţiei, care n-a avut însă un meci uşor împotriva jucătoarei noastre.

Mihaela, aflată pentru prima dată pe tabloul principal, a ajuns la Melbourne cu doar o zi înainte de a intra pe teren, după ce a jucat prima finală WTA din carieră, cea de la Hobart. Ea este protagonista celui mai mare salt în ultimul an, urcând 484 de locuri în clasament. Sportiva care va împlini 30 de ani peste patru luni a povestit experienţa sa din ultima perioadă, dar şi care sunt planurile de viitor.

Mihaela, se putea mai mult împotriva Carolinei Wozniacki?
Se putea, dar nu a fost să fie. Sincer, în primul rând am fost dezamăgită de tragerea la sorţi. Mi s-a întâmplat să cad cu una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Dacă aveam puţin noroc, lucrurile ar fi stat altfel. Mai ales în contextul în care am ajuns târziu la Melbourne şi nu am avut timp de nimic.

Ce s-a întâmplat, de fapt?
Am jucat finala la Hobart şi a doua zi mi s-a anulat zborul. Asta după ce îl schimbasem eu o dată, pentru că iniţial îl aveam programat sâmbătă, când am avut însă finala. A trebuit să mai stau câteva ore pe acolo şi am ajuns după amiaza la Melbourne, cu o zi înainte să debutez. Până m-am cazat, am făcut un antrenament rapid, nu am avut timp de acomodare. Nici nu am mai jucat aici pe tabloul principal, a fost aşa un cumul de factori parcă împotriva mea.

Să vorbim puţin despre meci. Cum ai simţit-o pe Wozniacki?

E o jucătoare solidă, foarte puternică. Genul care dacă nu o baţi tu, te faci să te baţi singură. Am făcut erori, m-am grăbit în unele momente, era mai bine să fi avut răbdare, să fiu mai calculată. Una peste alta, nu am făcut un joc rău, dar am pierdut.

image

Ce s-a schimbat în viaţa ta de când cu această ascensiune fulminantă?
Sunt mai multe aşteptări. S-a creat aşa un val pozitiv în jurul meu, am devenit interesantă, lumea vorbeşte, pe reţelele sociale sunt căutată, dar pentru mine toate aceste lucruri nu sunt chestii care să îmi creeze presiune. Eu ştiu foarte bine prin ce am trecut ca să ajung aici, ştiu cât am suferit, care a fost munca mea şi vreau să mă bucur de ea. Voi merge în continuare pe acest drum, cât voi putea de mult.

Ai un regret vizavi de timpul pierdut?
Oho, am un regret mare, dar ce să fac acum? Nu doresc nimănui să aibă experienţa mea cu accidentările. E bine că nu mai am probleme cu genunchii, mă mai doare una alta, însă problemele acelea mari care mi-au stopat cariera au dispărut.

Ţi-ai fixat un obiectiv pentru anul acesta?
Cât mai multe turnee şi rezultate. Mi-aş dori să intru pe tabloul favoritelor la un Grand Slam, aş avea o şansă în plus. Şi evident să fiu sănătoasă, să pot să merg înainte la fel.

44 este locul ocupat de Mihaela Buzărnescu în clasamentul WTA, la începutul acestei săptămâni

Următorul turneu la care vei participa?
O să joc un ITF în America. Nu pot să intru pe tablou la Sankt Petersburg, dar sper să o fac la Doha. Apoi, am fost chemată la FED Cup, care va fi o experienţă frumoasă. Mi-aş dori să joc măcar un meci, fie la simplu, fie la dublu, pentru România. Şi în continuare, vedem ce va fi.

Anul acesta vei avea multe puncte de apărat. Nu e un program greu pentru tine?
Vreau să joc, toate sportivele joacă. Sezonul e încărcat. Eu din iunie am început să acumulez multe puncte. Întradevăr, am jucat mult, nu prea am avut vacanţă. Apropo, că m-ai întrebat ce îmi doresc, vreau şi eu o vacanţă. Am avut pauză, de două ori câte două săptămâni, dar nu vacanţă. Repet, nu ştiu ce va fi, unde voi termina 2018, pentru că nu îmi fac planuri prea mari, dar cu siguranţă, dacă voi continua aşa, pot urca şi mai sus.

Adevărul la Australian Open 2018 - Proiect susţinut de Aqua Carpatica

Dacă munceşti, nimic nu este imposibil. Cred că experienţa mea poate fi un exemplu pentru orice, nu doar în sport

Jucătoarele cu cea mai mare ascensiune în ultimul an

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite