INFOGRAFIE Tot ce trebuie să ştii despre noul sezon din Formula 1: calendarul curselor, prezentarea echipelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al 67-lea sezon de Formula 1 începe duminică pe circuitul stradal de la Melbourne. Calificările au loc sâmbătă, de la 08.00, şi de aici încep marile modificări.

Al 67-lea sezon de Formula 1 începe duminică pe circuitul stradal de la Melbourne. Sunt o mulţime de schimbări faţă de ediţiile trecute, un singur lucru a rămas statornic: Lewis Hamilton, campion mondial în ultimii doi ani, e în continuare favorit pentru un nou trofeu suprem, dar, crede britanicul, opoziţia Ferrari va fi mult mai viguroasă. În plus, Hamilton e mereu obligat să se uite peste umăr, la colegul său Nico Rosberg. Şeful Mercedes, Totto Wolf, a declarat că scuderia germană datorează Formulei 1 o luptă corectă între cei doi piloţi.
Prima cursă a sezonului e duminică dimineaţa, de la ora 7.00, la Melbourne, iar calificările au loc sâmbătă, de la 08.00, şi de aici încep marile modificări. Pentru primele locuri de pe grilă, lupta se va derula într-un mod inedit, cu piloţi care vor fi eliminaţi treptat, pe parcursul celor trei sesiuni. Dacă până acum aşteptau ultimul minut pentru o tură perfectă, din acest an bolizii vor ieşi de la standuri de la început, pentru a nu risca o eliminare prematură. E un sistem idiot, a spus triplul campion mondial Niki Lauda (67 de ani), dar cel puţin promite a fi un sistem mai atractiv.

Ce schimbări mai propune noul sezon
Calendarul Formulei 1 cuprinde 21 de curse, iar ca noutate se distinge revenirea Marelui Premiu al Europei, care va fi în premieră găzduit de capitala Azerbaijanului, Baku.
Renault a revenit în F1 după o pauză de patru ani, prin achizţionarea echipei Lotus. Pe grila de start apare şi echipa americană Haas, aflată la prima apariţie în Marele Circ, iar fosta echipă Marussia şi-a schimbat denumirea în Manor.
Trei piloţi noi propune noul sezon: Jolyon Palmer (Renault), Pascal Wehrlein (Manor), Rio Hayanto (Manor). Acesta din urmă e primul indonezian care primeşte pe mână un volan de Formula 1.
Maşinile vor avea de acum două ţevi de eşapament, ceea ce va creşte zgomotul produs de bolizi. Şi-a făcut apariţia un nou tip de pneuri ultra-soft, astfel încât vor exista cinci compoziţii. Unicul furnizor de pneuri pentru Marele Circ, Pirelli, va nominaliza trei compoziţii, în loc de două, pentru fiecare Mare Premiu. Pentru ciocniri şi analiza accidentelor, monoposturile sunt dotate cu mai multe camere ultraperformante.


Cursele de Formula 1 vor fi transmise de DolceSport şi DigiSport


 

infografie formula 1
infografie formula 1
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite