INFOGRAFIE Finala Ligii Europa. Sevilla şi Dnipro luptă pentru trofeu şi pentru un loc în grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europa îşi desemnează premiantele, iar balul începe cu Liga Europa a cărei finală este diseară, la Varşovia, urmând ca pe 6 iunie, Barcelona şi Juventus să joace cu trofeul Ligii Campionilor, pe masă la Berlin.

Încercând să nu mai facă din Liga Europa ruda săracă a Ligii Campionilor, UEFA a mărit premiile şi va continua pe aceeaşi linie, dar a oferit şi un avantaj câştigătoarei. Aceasta va juca direct în grupele Ligii Campionilor, o şansă uriaşă atât pentru sevilla, cât şi pentru Dnipro, ţinând cont că niciuna dintre ele nu şi-a câştigat acest drept prin clasarea din campionatul intern în care joacă. În aceste condiţii, învingătoarea de diseară va câştiga nu doar 5 milioane de euro, suma ce se poate dubla din suma ce-i va reveni din market-poll, dar va ava acces şi la alte milioane, oferite echipelor care intră direct în grupele Ligii Campionilor.
 

 Sevilla e favorită

În plan sportiv, Sevilla porneşte ca favorită în faţa ucrainienilor de la Dnipro, spaniolii fiind specialiştii Ligii Europa. Şi în acest sezon, Sevilla a avut un parcurs bun în competiţie, cu doar î înfrângere şi o serie de nouă meciuri în care este neînvinsă. De partea cealaltă, Dnipro nu a pierdut în ultimele patru partide jucate în competiţie (două victorii, două egaluri), marcând trei goluri. Grzegorz Krychowiak (Sevilla) este singurul fotbalist polonez care poate juca în finala găzduită de Stadionul Naţional din Varşovia, dar coechipierul său Timothée Kolodziejczak are şi el rădăcini poloneze. Dnipro nu va putea conta în finală pe Kravchenko şi Roman Zozulia (accidentat), în timp ce Şahov este incert. La Sevilla nu vor putea evolua portarul Beto (ex-CFR Cluj) şi Pareja, ambii accidentaţi.

 Dnipro – FC Sevilla, azi, ora 21.45, Pro TV, Digisport, DolceSport

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite