Ilie Năstase fuge de tenisul românesc: Răspuns tranşant despre preluarea funcţiei de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nastase

Primul lider ATP din istorie a comentat posibilitatea de a veni în locul bunului său prieten, Ion Ţiriac, după ce acesta şi-a anunţat iminenta plecare din fruntea FRT.

Tenisul românesc trăieşte o perioadă extrem de agitată! Simona Halep (3 WTA) stă pe bară şi poate absenta, inclusiv un an din circuitul WTA, după cum a spus Ion Ţiriac. Iar celelalte sportive aflate în spatele ei, în ierarhia mondială, au renunţat, pe rând, la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

După acest şir de evenimente, a apărut un scandal mare între Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi Federaţia Română de Tenis (FRT) despre care „Adevărul“ a scris aici.

După câteva zile cu atacuri de la distanţă şi replici acide, şeful FRT, Ion Ţiriac, şi-a anunţat, astăzi, plecarea din fruntea federaţiei. Potrivit omului de afaceri, el va elibera funcţia pe care a câştigat-o, în iunie 2019, în curând, luna viitoare, mai precis. 

Întrebat de reporteri, dacă intenţionează să preia şefia FRT, după plecarea lui Ţiriac, Ilie Năstase (74 de ani) a oferit un răspuns tranşant.

Ce a spus Ilie Năstase?

*Eu preşedinte? Nu, Doamne-fereşte! Am fost 12 ani preşedinte la federaţie, îmi ajunge. Am dat din viaţa mea 12 ani Federaţiei Române de Tenis şi nu regret. Pentru că această federaţie mi-a dat mult şi mie. La federaţie, ca preşedinte, trebuie să te sacrifici, eşti zi de zi acolo. Nu eşti plătit... deci nu ştiu care e persoana care să-şi permită treaba asta.

1997 e anul în care Ilie Năstase a ajuns în fruntea FRT. El a câştigat alegerile de trei ori consecutiv, ultima dată, în 2005. La 12 februarie 2008, Năstase a demisionat din fruntea FRT.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite