I-a părăsit norocul pe “super antrenori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola şi Mourinho (foto: AP)
Guardiola şi Mourinho (foto: AP)

Pep Guardiola a pierdut pentru al doilea an consecutiv Supercupa Germaniei, Bayern München fiind învinsă la penalty-uri de fosta echipă a lui Dorinel Munteanu, VfL Wolfsburg. Şi Mourinho a început cu stângul, Arsenal învingând-o pe Chelsea cu 1-0 în Supercupă.

Ca şi anul trecut, Pep Guardiola a debutat în noul sezon cu o înfrângere în Supercupa Germaniei. Dacă anul trecut Bayern München se înclina în faţa Borussiei Dortmund, sâmbătă a venit rândul celor de la VfL Wolfsburg să-l învingă pe Guardiola şi să câştige pentru prima oară în istorie Supercupa. Fosta echipă a lui Dorinel Munteanu s-a impus cu 6-5 în urma loviturilor de departajare. Anterior, Bayern a deschis scorul prin Robben, în minutul 49, iar Wolfsburg a egalat în minutul 89, prin Bendtner. Pep Guardiola rămâne astfel cu doar cinci trofee câştigate în cei doi ani petrecuţi la Bayern: două titluri de campion, o Cupă a Germaniei, o Supercupă a Europei şi un Campionat Mondial al cluburilor. Per total, Guardiola are 19 trofee câştigate ca antrenor. Presa engleză a scris deja că sezonul actual este ultimul pe care Pep îl va mai petrece pe banca celor de la Bayern. Se pare că tehnicianul a semnat un precontract cu Manchester City în urmă cu trei săptămâni, el urmând să ajungă în Anglia în vara anului 2016, după ce îi expiră înţelegerea cu nemţii. În Premier League, Guardiola îl va avea din nou ca adversar pe José Mourinho, antrenorul lui Chelsea, cel împotriva căruia a avut multe dueluri tari când cei doi antrenau în Spania.

Arsenal a reuşit să câştige pentru a doua oară consecutiv Supercupa Angliei, lăsându-l fără trofeu şi pe José Mourinho. Singurul gol al întâlnirii de ieri a fost marcat de Alex Oxlade-Chamberlain, în minutul 24. „The Special One” a câştigat o singură dată Football Association Community Shield, aceasta fiind denumirea completă a Supercupei Angliei, în urmă cu fix zece ani. La vremea respectivă, Chelsea a învins-o cu 2-1 pe Arsenal, Didier Drogba reuşind o „dublă”, în timp ce „tunarii” au punctat prin Cesc Fàbregas, care joacă acum chiar la Chelsea. Din momentul în care s-a reîntors pe Stamford Bridge, în 2013, Mourinho a câştigat doar două trofee, ambele în sezonul trecut: titlul în Premier League, respectiv Cupa Ligii. Totuşi, tehnicianul de 52 de ani deţine 22 de trofee în palmares, fiind unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria fotbalului. În acest moment, Arsenal are 14 Supercupe câştigate, performanţă care clasează gruparea antrenată încă din anul 1996 de către francezul Arsène Wenger pe locul trei într-un clasament all-time, după Manchester United (20 de trofee) şi Liverpool (15 trofee). Chelsea are 4 Supercupe în vitrină, ultima fiind câştigată în 2009. 

A treia Supercupă consecutivă pentru PSG

Campioana Franţei, Paris Saint-Germain, a câştigat primul trofeu din noul sezon, Supercupa, după ce a învins, sâmbătă, la Montréal, cu scorul de 2-0, echipa Olympique Lyon. Meciul s-a decis în primele 17 minute, când elevii lui Laurent Blanc au înscris ambele goluri, prin Aurier şi Cavani. Paris Saint-Germain a dominat în continuare partida, la pauză statistica înregistra un raport al şuturilor pe poartă de 5-0. Eliminarea lui Gonalons din minutul 64 a pus practic punct disputei. La final, statistica avea să fie zdrobitoare în favoarea parizienilor: 18-8 şuturi spre poartă şi o posesie de 75%, în condiţiile în care Olympique Lyon n-a reuşit să expedieze niciun şut pe cadrul porţii. Este al treilea an consecutiv când PSG cucereşte Trophee des Champions, cum se numeşte oficial Supercupa Franţei, şi a cincea oară în istorie, după succesele din 1995 şi 1998.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite