Hegemonia oraşelor Constanţa şi Baia Mare în handbal continuă. Cele două HCM-uri, noile campioane ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Constanţa a câştigat al nouălea titlu din istoria clubului
HCM Constanţa a câştigat al nouălea titlu din istoria clubului

HCM Constanţa şi HCM Baia Mare au câştigat titlurile de campioană în handbalul românesc la masculin şi feminin, după un sezon competiţional pe care l-au dominat de la un capăt la celălalt.

HCM Baia Mare a cucerit primul său titlu naţional la handbal feminin, după ce a învins pe teren propriu formaţia Corona Braşov cu scorul de 38-33 (22-14), în penultima etapă a fazei play-off-ului din Liga Naţională. Formaţia pregătită de Costică Buceschi a câştigat în acest sezon tot ce se putea câştiga pe plan intern, Supercupa, Cupa României şi campionatul naţional.

Dacă la feminin, HCM Baia Mare a câştigat primul său titlu din istorie, la masculin HCM Constanţa s-a impus pe plan intern pentru a şasea oară consecutiv. Pentru "marinari", acesta a fost al nouălea succes din istoria clubului (2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014).

Constanţa a devenit din nou campioană, chiar dacă a pierdut, scor 19-24 (9-11) meciul retur cu Ştiinţa Bacău. Avantajul din tur, când a câştigat la nouă goluri diferenţă, a fost suficient pentru trupa de la malul mării să-şi treacă în palmares un nou titlu de campioană. 

HCM Constanţa a participat în acest an şi în cupele europene, reuşind să acceadă până în Final Four-ul Cupei EHF, unde a terminat pe locul 4. De partea cealaltă, HCM Baia Mare a evoluat în Liga Campionilor, dar n-a reuşit să treacă de faza grupelor principale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite