HCM Baia Mare, la 60 de minute de Final Four în Liga Campionilor la handbal feminin. Meciul a azi, de la ora 14.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hcm baia mare

HCM Baia Mare are două goluri avans faţă de rusoaicele de la Dinamo Volgograd şi pleacă cu prima şansă de calificare  în careul de aşi al competiţiei, dar returul se anunţă infernal. Partida Dinamo Volgograd - HCM Baia Mare e azi de la ora 14.00, în direct pe Dolcesport şi Digisport.

HCM Baia Mare poate scrie istorie în acest sezon al Ligii Campionilor, primul pentru ea în această competiţie. Campioanele României au şansa să se califice în premieră în Final Four-ul programat la Budapesta, la începutul lunii mai, după ce au învins-o pe Dinamo-Sinara Volgograd cu 25-23 în meciul tur al sferturilor de finală. “Din punctul meu de vedere, fetele deja au câştigat absolut tot. Ceea ce este foarte important este că faptul că ele îşi doresc şi mai mult. Totuşi, ca să putem merge mai departe trebuie să schimbăm multe faţă de meciul tur, pentru că altfel nu avem nicio şansă ”, a declarat tehnicianul sloven Tone Tiselj, făcând referirere la faptul că jocul băimărencelor a suferit vizibil. HCM a câştigat în tur graţie celor trei goluri marcate în ultimul minut de joc, dar avantajul de două goluri în handbal este unul fragil.

 “Suntem foarte puternice şi motivate, dar fiecare minge, fiecare minut, fiecare secundă sunt mult mai importante acolo, pentru că jucăm în deplasare”, a afirmat însă interul macedonean Elena Georgievska, dând de înţeles că HCM va face totul pentru calificare. Principalul obiectiv, din punct de vedere tactic, al elevelor lui Tiselj este blocarea Annei Kochetova, golgheterul lui Dinamo, care a punctat de şapte ori şi în turul dublei manşe. Aceasta se află în luptă direct cu interul naţionalei noastre, Cristina Neagu, legitimată la Buducnost, pentru titlul de golgheter al competiţiei.  Neagu are 88 de goluri, iar Kochetova 83 de reuşite în meciurile de până acum. Ca o comparaţie, cae mai bună marcatoare a HCM-ului este brazilianca Alexandra Do Nascimento, cu doar 45 de goluri înscrise.

Parcurg 7200 kilometri

Drumul până în Rusia a fost o adevărată aventură pentru Tone Tiselj şi fetele lui. HCM a plecat miercuri din România, mergând cu autocarul până la Viena, acolo unde campioanele au rămas peste noapte. Ieri, traseul a fost continuat cu avionul, de la Viena la Moscova şi apoi până la Volgograd. În total 3600 de kilometri. Având în vedere că revenirea în ţară se va face pe acelaşi traseu, înseamnă că băimărencele vor parcurge un total de 7200 de kilometri în această deplasare.

Istoria oraşului în care se va juca meciul este una marcată de conflicte. Aici a avut loc cea mai sângeroasă bătălie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a durat din august 1942 până în februarie 1943. În 1961, oraşul a fost rebotezat Volgograd (“Oraşul Volga”), ca parte a programului lui Hruşciov de destalinizare. Cel mai recent eveniment nefast a avut loc în acest oraş în 2013, când două atacuri cu bombă, vizând transportul în comun, au dus la moartea a 36 de civili şi rănirea altor 85 de persoane. Anul trecut, presa rusă a scris că Vladimir Putin nu exclude posibilitatea de oraşul să-şi recapete denumirea de Stalingrad, cu condiţia organizării unui referendum local, prin care locuitorii să decidă acest aspect. “Nu m-am îndoit niciodată de necesitatea de a-i reda Stalingradului numele. Nu în onoarea lui Stalin, ci pentru binele locuitorilor”, a spus atunci şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Partida cu HCM Baia Mare va avea loc în sala “Dynamo”, care are o capacitate de 1500 de locuri şi va fi plină pănă la refuz. Suporterii rusoaicelor sunt deja supăraţi pentru că echipa lor a pierdut titlul intern, după şase ani de dominaţie totală, şi nu par dispuşi să mai accepte un eşec.  

Rezultatele din  turul sferturilor Ligii Campionilor

HCM Baia Mare – Dinamo Volgograd 25-23

Viborg – Buducnost 22-28

Thuringer – Larvik 26-29

Vardar - Gyor  24-18

S-ar putea ca cele două goluri, la acest nivel, să fie decisive. Calificarea în Final Four este un obiectiv realizabil în acest moment Radu Voina, fost selecţioner
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite