Halep revine, astăzi, pe teren: Simona întâlneşte o jucătoare care a început anul, eliminând o adversară din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (1 WTA) şi-a propus să câştige un turneu de Grand Slam în 2018, iar constăţeanca va fi în pole-position pentru îndeplinirea acestui obiectiv la Australian Open (15-28 ianuarie).

Pentru prima dată de când s-a apucat de tenis, Halep va aborda un Grand Slam din postură de favorita principală. 

Românca a obţinut acest statut după calificarea în sferturile de la Shenzhen. Un meci aparent simplu cu Ying-Ying Duan (91 WTA) a fost tranşat de Simona în trei seturi, semn că aceasta a simţit presiunea „finalei“ pentru locul 1 mondial.

Primul set pierdut în noul sezon

Înainte de meciul Halep – Duan la Shenzhen, Wozniacki (3 WTA), singura jucătoare care o putea detrona pe Simona de pe locul 1 înainte de Australian Open, a câştigat de o manieră categorică la Auckland: 6-2, 6-2 cu Martici (90 WTA). 

Daneza de 27 de ani e într-o formă excelentă şi s-a calificat în sferturi la Auckland, fără set pierdut în cele două partide disputate în noul sezon. Victoria ei cu Martici a mărit presiunea asupra lui Halep: dacă Simona ar fi fost eliminată în optimile de la Shenzhen, iar Wozniacki ar fi luat titlul în Australia, atunci daneza ar fi urcat pe locul 1 mondial în următorul clasament WTA.

Plecând de aici, Halep a făcut un prim set slab cu Duan. Românca a fost condusă cu 4-1, înainte de a ceda cu 3-6. Primul set pierdut de Simona în 2018 a şi trezit-o imediat pe aceasta! De la 1-1 în setul doi, liderul WTA a spulberat-o pe chinezoaica Duan. Constănţeanca a luat zece game-uri la rând şi şi-a adjudecat victoria cu 3-6, 6-1, 6-2.

Premieră cu Sabalenka

Pentru Halep urmează, astăzi (nu mai devreme de ora 09.00, Digi Sport), duelul cu Aryna Sabalenka (Belarus, 73 WTA). În vârsta de 19 ani, Sabalenka n-a întâlnit-o niciodată pe Simona, dar a început 2018 cu un meci împotriva unei jucătoare din România. În turul I de la Shenzhen, sportiva din Belarus a trecut de Monica Niculescu (79 WTA), scor 6-4, 6-4. Apoi, în turul II, ea a mai obţinut o victorie fără set pierdut, 6-1, 6-0 cu Kovinici (123 WTA).

Posibil duel cu Begu

Turneul de la Shenzhen a avut deja un duel 100% românesc în sferturile probei de dublu, atunci când perechea Halep – Begu a trecut de cea formată din Bara – Buzărnescu. Acum prinde contur un alt duel românesc în semifinalele probei de simplu. Dacă Halep o va învinge pe Sabalenka, iar Begu va trece de Babos (55 WTA), atunci Simona şi Irina vor avea meci direct în semifinale. Până atunci, ele vor juca şi în semifinalele probei de dublu, urmând să întâlnească cuplul format din Blinkova – Geuer.

Tabloul sferturilor la Shenzhen

*Begu (43 WTA) – Babos (55 WTA) 7-5, 7-5

*Halep (1 WTA) – Sabalenka (72 WTA)

Astăzi, nu înainte de ora 09.00, Digi Sport

*Şarapova (59 WTA) – Diyas (66 WTA)

*Siniakova (47 WTA) – Pliskova (61 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite