Halep, de neoprit în Dubai: Simona a jucat încântător şi dă de Ostapenko, în semifinale. Miza meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep face o veritabilă demonstraţie de forţă în Dubai Tennis Championships 2022: tocmai a obţinut a treia victorie, toate fără set pierdut!

Nici că nu se putea un meci cu o atmosferă mai frumoasă, în sferturile turneului de la Dubai! Pentru că Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) s-a aflat faţă în faţă cu tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA). Iar de aici a ieşit, pe lângă duelul savuros din teren, şi unul fierbine al tribunelor!

Cum în Dubai sunt mulţi români, unii stabiliţi acolo, alţii în vacanţă, în această perioadă a anului, iar arabii au fost de partea lui Jabeur, atmosfera a fost electrizantă. Şi a ieşit un meci spectaculos, cu răsturnări de scor!

În primul set, Halep a pornit foarte bine: 2-0! Jabeur a restabilit însă egalitatea (2-2), după care au fost trei game-uri succesive luate de Simona: 5-2! Când românca părea că îşi va adjudeca, lejer, primul set, ea s-a lovit, încă o dată, de revenirea adversarei. Pentru că Jabeur s-a apropiat la 5-4 şi, în game-ul următor, pe serviciul propriu, a avut minge de 5-5! Halep a rezistat însă şi, după ce a salvat două mingi de 5-5, a valorificat prima minge de set: 6-4 după 46 de minute.

În actul secund, rolurile s-au înversat. Pentru că, de această dată, tunisianca s-a dus la 2-0. Şi ea s-a lovit de revenirea Simonei. Una impresionantă! Pentru că românca s-a dus la 5-2 şi s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră şi 21 de minute.

Graţie succesului de astăzi, Halep va mai urca un loc în ierarhia virtuală, actualizată în timp real, ajungând de pe 27 pe 26.

În semifinale, vineri (ora va fi stabilită de organizatori), Halep o va întâlni pe Jelena Ostapenko (Letonia, 24 de ani, 21 WTA), coşmarul ei de la finala French Open 2017. Atunci, la Paris, „Simo“ avea o mână pe trofeul Roland Garros, conducând cu 6-4, 3-0 şi irosind trei mingi de 4-0, în setul doi! Şi, în loc să câştige trofeul, Halep a pierdut finala, în mod incredibil: 6-4, 4-6, 3-6.

De atunci, Halep şi Ostapenko s-au mai întâlnit o singură dată, în semifinalele turneului de la Beijing, tot în 2017. Atunci, constănţeanca a câştigat, lejer: 6-2, 6-4.

În cealaltă semifinală, la Dubai, Kudermetova (31 WTA) va întâlni învingătoarea meciului Vondrousova (38 WTA) - Yastremska (146 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Halep, avertizată de Ostapenko înainte de semifinale: Jelena a amintit de finala de la French Open

Halep, cu picioarele pe pământ după a doua semifinală din 2022: Cum şi-a evaluat şansele la trofeu

37.500 de dolari va primi Simona Halep pentru calificarea în semifinalele turneului de la Dubai.   64.800 de dolari va primi Simona Halep, dacă va trece de Jelena Ostapenko, în semifinale, şi va ajunge în ultimul act de sâmbătă.   21 WTA e locul pe care îl va ocupa Simona Halep, în următorul clasament mondial, dacă va câştiga turneul de la Dubai.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite