Halep, gata de încă o urcare în ierarhia mondială: ce a scris site-ul WTA despre o posibilă finală cu Şarapova la Stuttgart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şarapova - Halep
Şarapova - Halep

În Germania, rusoaica de 28 de ani va fi o sub o presiune imensă din partea Simonei Halep care poate juca foarte relaxată dintr-un motiv care ţine de ediţia precedentă a turneului.

În 2014, Şarapova a triumfat pentru a treia oară consecutiv la Stuttgart, în timp ce Halep a fost eliminată în primul meci, în turul II. Astfel, în acest an, rusoaica are de apărat 455 de puncte, faţă de cele două ale Simonei. Rezultatul? Dacă jucătoarea din România va obţine un rezultat mai bun decât Maria, atunci aceasta va cădea pe 3 în clasamentul WTA, în timp ce Halep va urca pe 2.

Exact despre această posibilitate a scris şi site-ul WTA, după cum a informat Digi Sport, canalul care transmite turneul.

„Poziţia Mariei Şarapova pe locul doi ar putea fi în pericol în această săptămână. Simona Halep se apropie...Şarapova, campioana en-titre de la Stuttgart, trebuie să ajungă în semifinale în această săptămână pentru a avea şansa de a rămâne pe locul 2. Şi chiar dacă va ajunge în această fază, Halep, care anul trecut a fost eliminată în turul doi, i-ar putea lua locul, în funcţie de ce parcurs va avea comparativ cu rusoaica. Dacă Şarapova şi Halep se vor întâlni în finală, câştigătoarea va fi numărul doi mondial după turneu. Nu ar fi prima dată când Halep ar ocupa locul doi: aceasta e cea mai bună clasare a carierei sale, poziţie pe care s-a aflat timp de opt săptămâni, în perioada 11 august - 5 octombrie 2014. Însă Şarapova e pe locul doi de şase luni şi jumătate“, a notat sursa citată.

Site-ul WTA a analizat şi un posibil duel Şarapova - Halep în ultimul act: „Dacă finala Şarapova - Halep se va materializa, probabil, favorită e Şarapova: a învins-o pe Halep în toate cele cinci meciuri jucate cu ea anterior, deşi majoritatea au fost meciuri echilibrate. Dar acesta a fost până acum un an foarte bun pentru ultra-talentata Halep. A câştigat cel mai important titlu al carierei sale, la Indian Wells, a câştigat mai multe trofee decât oricine în acest an (trei) şi a obţinut în acest an mai multe victorii în circuitul WTA decât oricine altcineva (24). Iar dacă va câştiga titlul la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Williams şi va trece pe primul loc în clasamentul Road to Singapore“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite