Halep a dat de pământ cu coşmarul Cornet: Simona e în turul II, la Roma, şi urcă deja în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, prestaţie solidă în meciul ei de debut, la Roma
Simona Halep, prestaţie solidă în meciul ei de debut, la Roma

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a debutat în forţă la Italian Open, în confruntarea cu Alize Cornet (39 WTA), o adversară incomodă pentru ea, de-a lungul carierei.

Sunt puţine jucătoare în circuitul feminin în faţa cărora Simona Halep are un palmares negativ. Alize Cornet (Franţa, 32 de ani, 39 WTA) e în categoria adversarelor care mereu i-au dat Simonei dureri de cap. De altfel, întâlnirea lor de la Roma, în turul I, a pornit de la scorul de 4-1 pentru Cornet după precedentele cinci dueluri.

Doar că, la cum a debutat confruntarea de luni de la Italian Open, părea că „Simo“ va zburda spre victorie. După primele şase game-uri, tabela arăta un neverosimil 5-1 pentru jucătoarea din Constanţa. Care, probabil, s-a relaxat pe fondul dominării sale evidente. Pentru că, brusc, raportul de forţe s-a schimbat pe zgura de la Roma. Iar Cornet (foto) a luat trei game-uri succesive pentru a se apropia la 5-4! Din fericire pentru Halep, în game-ul următor, pe serviciul propriu, ea a reuşit să „taie“ elanul lui Alize şi să-şi adjudece setul, scor 6-4, după 40 de minute.

Cornet

Actul secund a fost mult mai strâns, cel puţin după modul în care a debutat. De această dată, n-a mai existat desprinderea Simonei, la început. Asta deşi, la 2-1, ea a avut şansa de a valorifica break-ul pentru a se distanţa la 3-1. Cornet însă a egalat (2-2), făcând rebreak, după un game de mare luptă. Spre lauda ei, Halep a continuat să joace bine să, în final, a inclinat balanţa în favoarea ei şi în acest set. Pentru că, la 2-2, românca a luat trei game-uri la rând şi s-a dus la 5-2. Victoria a venit, după o oră şi 25 de minute, scor 6-4, 6-4 pentru Halep.

În turul II de la Roma, Halep o va întâlni pe americanca Danielle Collins (28 de ani, 9 WTA). Vorbim despre finalista Australian Open din acest an. La Melbourne, Collins a fost învinsă în meciul pentru trofeu de Ashleigh Barty, scor 3-6, 6-7.

Halep şi Collins s-au întâlnit de două ori până acum, scorul fiind 1-1, după cum se poate vedea mai jos:

*2021 (Canadian Masters, hard): 2-6, 6-4, 6-4 Collins

*2014 (US Open, hard): 6-7, 6-1, 6-2 Halep

Graţie succesului de astăzi, Simona Halep a urcat deja trei locuri în clasamentul virtual, actualizat în timp real. Constănţeanca a acumulat 2.126 de puncte şi ocupă poziţia a 18-a, depăşindu-le pe Gauff, Kerber şi Pavlyuchenkova. 

CITEŞTE ŞI:

Halep, reacţie sinceră după victoria cu Alize Cornet: De ce s-a temut de duelul de la Roma

Halep – Cornet, războiul nervilor: Franţuzoaica şi-a făcut praf racheta, Simona a sărit la arbitru VIDEO

7 victorii şi 12 înfrângeri are Alize Cornet în acest sezon.   19 victorii şi 5 înfrângeri a înregistrat Simona Halep în actuala stagiune.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite