Hagi are memorie scurtă: Dovada că a influenţat negativ cariera fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional şi-a prezentat fiul ca pe un star în presa din Scoţia, după care a insistat că nu vrea să se implice în cariera sa. Atât belgienii, cât şi declaraţiile sale anterioare spun însă altceva.

Ianis Hagi (21 de ani) speră că a treia sa experienţă în străinătate, la Rangers, să fie cu noroc, după cele două eşecuri la Fiorentina şi la Genk. 

Umflat cu pompa de tatăl său din ziua în care a făcut pasul spre fotbalul profesionist, mijlocaşul a ajuns să fie considerat o dezamăgire, tocmai pentru că tatăl său l-a promovat nejustificat de mult, ajungând, la un moment dat, să zică despre el că va fi un viitor Balon de Aur! Acum, când Ianis a fost împrumutat de Genk la Rangers, Hagi a continuat, în acelaşi stil, punând o presiune inutilă asupra fiului său. 

„Vreau să explic de ce e deja un star. Când România a jucat cu Spania în noiembrie, eram în tribune şi un băiat a venit şi mi-a cerut un autograf. Când i l-am dat, a fost încântat şi le-a spus tuturor că a luat un autograf de la <<tatăl lui Ianis>>. Asta m-a bucurat mai mult ca orice“, a spus fostul internaţional, potrivit „The Scottish Sun“. Pentru ca, apoi, să adauge în acelaşi material: „Ce s-a întâmplat la Genk n-avea nicio legătură cu el. Atunci când a primit şansa de a juca acolo, a arătat că a fost unul dintre jucătorii lor cei mai buni. Eu încerc să nu vorbesc prea mult despre el, fiindcă, după părerea mea, e important ca el să se descurce şi să-şi facă o carieră singur“. Din păcate pentru Hagi şi fiul său, această ultima afirmaţie a fostului mare fotbalist e contrazisă de ce a făcut în ultimii ani.

„Are un statut datorită tatălui său“

În primul rând, văzând că Hagi pune eşecul lui Ianis în cârca lor, cei de la Genk au reacţionat prompt, lăsând de înţeles că mijlocaşul e forţat nejustificat tocmai din cauza tatălui său. „E adevărat că Hagi n-a îndeplinit imediat rolul creativ pe care îl aveam în minte. Normal că ne-am fi dorit ca lucrurile să meargă diferit, dar nu e doar vina jucătorului. Ianis, care are un anumit statut în ţara sa datorită tatălui său, a avut probleme în a se mulţumi cu rolul de rezervă. Înţeleg că nu i-a convenit să fie lăsat în afara lotului, dar nu puteam să-i garantăm că va juca mai mult şi că o să ajungă titular. În acest caz, e mai bine să fii sincer şi să-l laşi să plece. E vorba de respect. Sper să joace mai multe minute în Scoţia“, a spus, potrivit ziare.com, Dimitri De Conde, director tehnic al celor de la Genk. Iar presa belgiană i-a dat dreptate. „Ianis nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, dar anturajul lui crede că nu e din cauza lui Ianis. În mod evident, tatăl său e nemulţumit de cum a fost tratat la Genk“, a scris „Voetbal Primeur“.

I-a distrus pe italieni

Şi episodul Genk nu e primul în care Gheorghe Hagi vede un complot împotriva fiului său. După ce Ianis a petrecut un an şi jumătate la Fiorentina, perioadă în care a avut doar două apariţii în prima echipă, fostul internaţional şi-a răscumpărat fiul contra sumei de 2,8 milioane de euro, iar apoi i-a făcut praf pe italieni. Iată doar câteva dintre declaraţiile oferite de Hagi după readucerea lui Ianis la Viitorul:

*Fiorentina a pierdut un mare jucător! Era român şi trebuia să-l ascundem. Eh, nu mai poţi să-l ascunzi, că de aia l-am cumpărat, ca să nu-l mai ascunzi. Să poată ieşi, din nou, pe piaţă.

*Toţi din Firenze voiau să-l vadă pe Ianis. I-a dat reject (n.r. – Pantaleo Corvino, director general Fiorentina). Nu e corect. La primavera (n.r. – echipa de tineret a celor de la Fiorentina), Ianis desena, picta. Ei nu l-au dezvoltat. Nu i s-a dat nicio şansă să joace. Un an şi jumătate a fost dispărut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite