GALERIE FOTO Bastos a închis aeroportul din Riad. Sute de arabi l-au aşteptat ca pe un zeu al fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bastos a fost sufocat de fanii lui Al-Nassr Riad
Bastos a fost sufocat de fanii lui Al-Nassr Riad

Brazilianul transferat de la CFR Cluj are deja suporterii lui Al-Nassr la picioare, fără să fi atins balonul în tricoul noii sale echipe. În noaptea de duminică spre luni, mijlocaşul de 28 de ani a avut parte de o primire pe care nu o va uita prea curând.

Cele două goluri din Liga Campionilor au schimbat definitiv traseul carierei lui Rafael Bastos. Dintr-un jucător străin decent din Liga I, brazilianul a ajuns acum o mare vedetă în campionatul saudit, iar asta fără să fi jucat, deocamdată, vreun meci în zona Golfului Persic.

De când Al-Nassr a bătut palma cu CFR Cluj pentru transferul mijlocaşului, suporterii formaţiei din Riad au văzut şi au revăzut reuşitele lui Bastos din partida cu Sporting Braga. Şi au aşteptat ziua sosirii brazilianului la Riad. O aşteptare relativ lungă, având în vedere că transferul s-a anunţat de Crăciun.

Suspans prelungit în miezul nopţii

Duminică, în jurul orei 18.00, forumul suporterilor lui Al-Nassr a aruncat „bomba“: „Rafael Bastos ajunge, diseară, la Riad, cu o cursă Lufthansa, din Frankfurt, la ora 00.25. Haideţi cu toţii la aeroport ca să aibă parte de o primire de neuitat“.

Rezultatul? Sute de arabi aproape că au „închis“ aeroportul „King Khaled“, în aşteptarea noului lor idol. Suspansul s-a prelungit un pic, fiindcă avionul care l-a adus pe Bastos la Riad a aterizat cu o întârziere de 25 de minute. 

Odată ajuns în interiorul aeroportului, Bastos a fost primit cu aplauze de suporteri şi cu bannere de bun venit, scrise în limba portugheză.

Al-Nassr a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu Bastos. Dacă în ţară s-a scris că CFR a încasat 3,5 milioane de euro, în schimb, presa saudită a publicat o sumă mult mai mică, în jur de 1,5 milioane de euro. La Al-Nassr, mijlocaşul va încasa un salariu de 800.000 de dolari pe sezon.

Bastos va debuta la Al-Nassr în partida cu Al-Ahli, la 21 ianuarie. În acest moment, Al-Nassr ocupă locul 4 din 14 în prima ligă saudită, la 11 puncte de liderul Al-Fateh, echipa lui Elton. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite