Franţa atacă România cu tot ce are mai bun: S-a anunţat lotul pentru semifinala de Fed Cup de la Rouen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kristina Mladenovici
Kristina Mladenovici

Cu 12 zile rămase până la crucialul duel Franţa – România din semifinalele Fed Cup, căpitanul-nejucător al gazdelor, Julien Benneteau, a făcut anunţul privind lotul pe care se baza pe zgura de la Rouen.

Deşi, la un moment dat, s-a vehiculat că Mladenovici riscă să nu mai fie chemată în echipa de Fed Cup din cauza relaţiilor reci pe care le are cu Caroline Garcia, ambele sportive au fost selecţionate pentru partidele cu România. 

Astfel, Benneteau a pus binele echipei înainte şi le-a convocat pe jucătoarele cele mai bine clasate în ierarhia WTA: Caroline Garcia (21 WTA), Pauline Parmentier (53 WTA), Alize Cornet (54 WTA) şi Kristina Mladenovici (63 WTA). Includerea ultimei se datorează, probabil, şi faptului că Mladenovici poate oferi un avantaj important echipei în confruntarea de dublu, ea ocupând locul 3 mondial în această probă.

Lotul României pentru confruntarea de la Rouen a fost anunţat deja de Florin Segărceanu, el fiind format din: Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) şi Raluca Olaru (35 WTA la dublu).

Primul duel după 43 de ani

România şi Franţa s-au întâlnit o singură dată în Fed Cup, în 1976. Atunci, competiţia s-a desfăşurat după un alt format, iar România şi Franţa, ambele eliminate în turul I, au ajuns într-o fază denumită „Runda consolării“. Aici, tricolorele au trecut, pe rând, de URSS, Spania şi Coreea de Sud, înaintea de a întâlni Franţa în finala pe care au câştigat-o, la Philadelphia (SUA), scor 3-0. Din echipa României au făcut parte Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai.

Dintre naţionalele ajunse acum în semifinalele de Fed Cup, Franţa are cel mai bun bilanţ în istoria recentă a competiţiei. Adversara României a cucerit trofeul în 1997 şi în 2003.

În semifinalele Fed Cup 2019 se vor înfrunta Franţa şi România şi Australia şi Belarus. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite