FOTO George Puşcaş, transfer istoric: Cel mai bun atacant român va juca în Anglia. Detaliile financiare ale unei mutări-record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puscas

George Puşcaş (23 de ani) a părăsit, oficial, Inter Milano, după mai multe sezoane în care a fost împrumutat, pe rând, la Bari, Benevento, Novara şi Palermo.

George Puşcaş şi-a încheiat aventura în Italia, acolo unde a ajuns în sezonul 2013-2014. Chiar dacă Bihor Oradea l-a cedat la o formaţie colosală, Inter Milano, din păcate, Puşcaş a adunat doar patru prezenţe în tricoul milanezilor, în Serie A. În rest, foarte multe partide şi goluri în Serie B şi o mică perioadă în Serie A, la Benevento, în sezonul 2017-2018 (11 meciuri, 1 gol).

Puşcaş nu s-a impus pe prima scenă a fotbalului italian, însă rămâne un jucător cu potenţial. De aceea, Reading a tocmai a plătit zece milioane de euro pentru a-l transfera, însă două milioane de euro din această sumă va fi achitată în funcţie de ce va face Puşcaş în Championship, liga a doua engleză, după Premier League.

Puşcaş e cea mai scumpă achiziţie din istoria celor de la Reading, grupare care a început deja campionatul, pierzând în prima etapă cu 1-3, acasă, cu Sheffield Wednesday. Drept urmare, momentan, Reading ocupă locul 24 din 24 în Championship.

„George e un atacant tânăr, talentat, cu dorinţă de afirmare şi cu un instinct înnăscut de a marca goluri. Fără gouri nu poţi câştiga meciuri, iar acum avem mai multe opţiuni dintre care să alegem, în ultima treime din teren. Aştept cu nerăbdare să-i urez bun venit la echipa noastră, la Reading“, a declarat antrenorul englezilor, Jose Gomez, un portughez de 48 de ani.

Imagine indisponibilă

Puşcaş a semnat pentru cinci ani cu Reading, acolo unde se află şi Adi Popa (31 de ani). De când a ajuns la această echipă însă, în sezonul 2016-2017, Adi Popa a adunat doar 15 prezenţe în campionat. În rest, fie că a evoluat la echipa sub 23 de ani a clubului, fie că a fost împrumutat la Al-Taawon (Arabia Saudită) şi la Ludogoreţ (Bulgaria).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite