Focuri de artificii la Paris: Neymar şi Mbappe, cifre formidabile în Liga Campionilor. Brazilianul a intrat în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Campionilor e cea mai dură competiţie intercluburi din lume, însă un grup restrâns de fotbalişti se descurcă aici cu o uşurinţă incredibilă care le demonstrează clasa.

De peste un deceniu, competiţia s-a transformat într-un duel de la distanţă între Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, care ocupă, în acest moment, şi primele două locuri în clasamentul all-time al marcatorilor. 

La 33, respectiv 31 de ani, cei doi petrec, probabil, ultimele lor sezoane în Ligă, însă deja avem certitudinea că alţi jucători de top fie că vor atinge nivelul lor, fie că vor reuşi chiar să depăşească recordurile acestora. Iar a doua etapă din faza grupelor a confirmat acest lucru.

Focuri de artificii la Paris

Neymar (26 de ani) şi Mbappe (19 ani) sunt cei care vor prelua ştafeta de la cuplul Ronaldo – Messi în următorii ani. Miercuri seara, pe „Parc des Princes“, cei doi au dat drumul la focuri de artificii în meciul cu Steaua Roşie Belgrad.

PSG, venită după o înfrângere dezolantă în prima etapă, la Liverpool, n-a avut milă de campioana Serbiei căreia i-a administrat un sec 6-1! Neymar a contribuit cu trei goluri, iar Mbappe cu un gol şi cu o pasă decisivă. Aceste realizări au completat doar cifrele deja fabuloase ale celor doi în Liga Campionilor.

*Neymar a ajuns la 30 de goluri în competiţie, egalând recordul deţinut de Kaka, brazilianul care a înscris de cele mai multe ori în Ligă. Doar că Neymar a atins această bornă în doar 49 de apariţii în Ligă, pe când Kaka a adunat 30 de reuşite în 86 de meciuri!

*Mbappe are 16 meciuri ca titular în Ligă şi deja a depăşit ceea ce făcuseră Ronaldo şi Messi în această competiţie după acelaşi număr de prezenţe. Tânărul francez se poate lăuda cu 12 goluri şi cu patru pase decisive! Dincolo de ce a făcut în Ligă, CV-ul său stelar include şi titlul mondial cucerit cu Franţa, plus patru trofee la nivel de cluburi pe care le-a luat cu Monaco şi cu PSG.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite