Florian Walter o întoarce ca la Ploieşti. Omul de afaceri e pe cale să-i dezamăgească rău pe fanii Petrolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Walter îşi doreşte să redevină în vară patronul echipei Universitatea Cluj
Florian Walter îşi doreşte să redevină în vară patronul echipei Universitatea Cluj

Actualul patron al Petrolului, Florian Walter, a anunţat pentru presa clujeană că de la începutul sezonului viitor al Ligii I va redeveni finanţatorul principal al Universităţii Cluj, lăsând un mare semn de întrebare în privinţa viitorului echipei prahovene.

Plecat în vara lui 2012 de la Universitatea Cluj la Petrolul cu 17 jucători, Florian Walter nu-şi doreşte să mai investească în echipa prahoveană, având în plan să redevină patronul „şepcilor roşii”. 

„Renunţ la toţi banii pe care îi am de primit, dar legea îmi impune un maximum de 90 la sută. Aşa că renunţ la 90 la sută. Iar prin planul de reorganizare pe care-l aşteptăm, pe care vreau să-l votăm, voi propune reducerea tuturor creanţelor cu 90 la sută. Va fi o societate curată ca lacrima. Se vor plăti jucătorii la zi şi salariaţii, drepturile întregi, restul firmelor vor lua doar 10 la sută. Eram conştient că în România nu mai există oameni potenţi să intre în fotbal”, a spus Walter pentru ziuadecj.ro.

Actualul finanţator al Petrolului, deşi bagă bani în echipa din Ploieşti, Walter urmăreşte îndeaproape parcursul Universităţii Cluj din campionat. „Dumnezeu ţine cu echipa, dar oamenii care au puterea de decizie nu ţin. Îi vezi pe jucători că au un spirit bun, iar cei care ar trebui să ajute sunt împotriva ei, a echipei. Cu 36 de puncte nu pică sută la sută. Mai au bani de luat de la televiune din sezonul trecut, numai cu banii ăia îţi achiţi toate datoriile. Banii aceia sunt la Ligă, nu-i vreau eu, cum am văzut că zic unii. Păi dacă eu renunţ la toată investiţia, normal că nu mă interesează banii aceia. Cu drepturile tv din sezonul următor ţii echipa. Rămân jucătorii ăştia, mai găseşti şi alţii.

„U" e o echipă care atrage. Nu moare! Sunt zeci de mii de oameni care o iubesc, dar sunt câţiva oameni „de bine" care vor să o ucidă. „U" are ocazia să meargă pe un drum excepţional, să fie un club curat, fără datorii, pe profit. Totul ţine, cum am mai zis, de planul de reorganizare şi licenţă. De acolo se porneşte”, a mai spus Walter pentru aceeaşi sursă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite