Finala French Open la simplu feminin: Krejcikova – Pavliucenkova. Cele două sunt în premieră în ultimul act la simplu la un grand slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barbora Krejcikova / FOTO Arhivă
Barbora Krejcikova / FOTO Arhivă

Jucătoarele Barbora Krejcikova şi Anastasia Pavliucenkova s-au calificat, joi, în finala turneului de grand slam de la Roland Garros, la simplu feminin.

Rusoaica Pavliucenkova, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, a trecut în semifinale de Tamara Zidansek (Slovenia), locul 85 WTA, scor 7-5, 6-3, într-o oră şi 34 de minute.

Barbora Krejcikova (Cehia), locul 33 WTA a învins-o în penultimul act pe Maria Sakkari din Grecia, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 7-5, 4-6, 9-7, în trei ore şi 18 minute.

Pentru Pavliucenkova este prima finală de grand slam, la a 52-a participare pe tabloul principal la un astfel de turneu. Rusoaica este prima sportivă care a jucat la peste 50 de turnee majore înainte să ajungă în finală. De asemenea, Pavliucenkova este prima rusoaică ajunsă în finală la Roland Garros după 2014, când în ultimul act a ajuns Maria Şarapova (finala a fost atunci cu Simona Halep, scor 6-4, 6-7, 6-4 pentru Şarapova).

Krejcikova este de asemenea pentru prima dată în finala de simplu a unui grand slam. Ea a câştigat French Open în 2018, la dublu.

Barbora Krejcikova joacă la Roland Garros şi la dublu, fază în care este calificată în semifinale, alături de Katerina Siniakova. Cele două, favorite 2, vor întâlni vineri echipa Magda Linette/Bernarda Pera (Polonia/SUA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite