F1: Virgin, prima debutantă lansată oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgin şi-a lansat monopostul VR-01
Virgin şi-a lansat monopostul VR-01

Noua echipă de Formula 1, Virgin Racing, şi-a dezvăluit miercuri monopostul pentru sezonul 2010, cu un design diferit de al celorlalte maşini. Scuderia britanică a preferat o abordare complet digitală a design-ului, utilizând un simulator al mecanicii fluidelor, în locul unui tunel de vânt, mult mai scump.

Cei doi piloţi ai echipei, germanul Timo Glock şi brazilianul Lucas di Grassi s-au arătat încântaţi de formele monopostului VR-01. ''Prima reacţie este că ai în faţă o maşină frumoasă. Design-ul este foarte reuşit şi acum trebuie să rezolvăm viteza'', a declarat Glock.

Directorul general al echipei este John Blood, care iniţial formase echipa Manor Grand Prix, înainte de a se asocia cu grupul Virgin, al lui Richard Branson, fost sponsor al scuderiei Brawn GP.

Virgin Racing va beneficia de motoare Cosworth, iar monopostul are partea frontală, cu tot cu cockpit, mai ridicată ca la modelele din 2009, plus alte inovaţii aerodinamice în partea din spate.

Nick Wirth, directorul tehnic, susţine că echipa sa are ambiţii serioase, dar ''nu va încerca să alerge, înainte de a putea merge''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite