EXCLUSIV „SăpăLiga Campionilor“: Ion Marin pleacă din Kuweit după doi ani de excepţie. Unde va ajunge în viitorul sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Marin (stânga) are o imagine foarte bună în fotbalul arab
Ion Marin (stânga) are o imagine foarte bună în fotbalul arab

Tehnicianul de 59 de ani a traversat, în ultimele două sezoane, cea mai bună perioadă din cariera sa de antrenor. A luat trei trofee şi a avut un bilanţ extraordinar cu Al-Kuwait.

În vara anului 2012, Ion Marin a preluat Al-Kuwait, un club care nu mai câştigase un titlu din 2008. Sosirea lui „Săpăligă“ pe bancă a revigorat însă echipa, iar în primul sezon cu fostul dinamovist pe bancă, Al-Kuwait a câştigat campionatul.

A fost o performanţă realizată în condiţiile în care trupa pregătită de Ion Marin n-a pierdut niciun meci, de-a lungul celor 21 de etape, bifând 16 victorii şi cinci remize. Pe lângă câştigarea titlului, „Săpăligă“ a cucerit şi Cupa AFC, care echivalează cu Liga Europa, şi în 2012, dar şi în 2013.

Numit antrenor anului în Kuweit

Datorită rezultatelor excelente, Ion Marin a fost ales cel mai bun antrenor al anului în Kuweit, în 2013. Totuşi, românul i-a avertizat pe şefii clubului Al-Kuwait că, după un prim sezon în care a câştigat aproape tot, există pericolul plafonării în stagiunea 2013-2014. „Ar trebui să ridicăm ştacheta, să facem achiziţii şi să ţintim pătrunderea în grupele Ligii Campionilor“, a spus românul.

Din păcate pentru el, acest ultim obiectiv a fost ratat la play-off, în faţa campioanei Qatar-ului, iar Al-Kuwait a ajuns, din nou, în grupele Cupei AFC. Totuşi, ratarea Ligii Campionilor şi-a pus amprenta asupra parcursului echipei în 2014.

Al-Kuwait a suferit două eşecuri în campionat, primele cu Ion Marin pe bancă, şi a ratat titlul în dauna celor de la Al-Qadsia, terminând sezonul pe locul 2. 

Va rămâne în zona arabă

Contactat de „Adevărul“, „Săpăligă“ a dezvăluit care sunt planurile sale de viitor. „I-am anunţat pe cei de la Al-Kuwait că plec. Marţi sau miercuri voi încheia socotelile cu ei. Mai rămân în Kuweit până vineri, dar sâmbătă, cred că voi fi în România“, ne-a declarat Ion Marin.

Acesta a admis că, aproape sigur, va continua în zona arabă. „Deocamdată, nu vreau să revin în fotbalul românesc. Mi-am făcut o cotă aici şi e păcat să nu profit de ea. Am avut o ofertă concretă de la Al-Qadsia, care ne-a luat titlul, anul acesta, în Kuweit, dar am refuzat-o. Sper să prind un contract mai mare, în afara Kuweit-ului. Acum n-am nicio înţelegere cu vreo echipă, dar, aproape sigur, până la mijlocul lunii mai, o să ştiu unde o să antrenez în următoarea stagiune“, a încheiat Ion Marin.

5

trofee a cucerit Ion Marin ca antrenor: Cupa României cu Petrolul (1994-1995), titlul cu Dinamo (2001-2002), titlul cu Al-Kuwait (2012-2013) şi două Cupe AFC, tot cu Al-Kuwait (2012, 2013).

3

echipe a antrenat Ion Marin în zona Gofului Persic: Al-Ittifaq (Arabia Saudită), Dubai SC (Emirate) şi Al-Kuwait (Kuweit).  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite