Europa League, sorţii nu sunt cu noi, ASA Târgu Mureş o va întâlni pe Saint Etienne, Astra pe West Ham United

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ousmane NDoye, mijlocaş ASA
Ousmane NDoye, mijlocaş ASA

După ce Steaua se va duela, cel mai probabil cu Partizan Belgrad, nici echipele româneşti din Europa League nu au avut mult noroc.

În turul trei preliminar al Ligii Europa, ASA Târgu Mureş va întâlni echipa franceză Saint-Etienne. Echipa Sfântului Ştefan a terminat pe locul 5 în ultimul sezon din Franţa şi are câţiva fotbalişti de valoare, precum ivorianul Max Gradel sau camerunezul Assou-Ekotto. Saint-Etienne este cea mai titrată echipă din istoria Franţei, cu 10 titluri, însă ultimul campionat câştigat e consemnat abia în 1981. 

Bodan Mara, preşedinte ASA: "Saint-Etienne nu e o echipă de speriat. E clar că nu va fi o dublă uşoară, dar nici nu vreau să pornim meciurile cu ideea că suntem dinainte învinşi". 

FC Botoşani ar avea un adversar ceva mai rezonabil în turul al treila, însă mai întâi ei trebuie să treacă de Legia Varşovia. Dacă moldovenii reuşesc să întoarcă dezavantajul de un gol pe care Legia l-a luat în Polonia, ar juca împotriva uneia dintre FK Kukesi (Albania) sau Mladost Podgorica (Muntenegru).În tur, muntenegrenii s-au impus cu 1-0. 

În schimb, pe Astra Gurgiu o aşteaptă, cel mai probabil, West Ham United. Englezii au câştigat doar cu 1-0 meciul cu Birkirkara (Malta), dar rămân principali pretendenţi la calificare. Astra a câştigat în deplasare cu Inverness, scor 1-0, şi e mare favorită la accederea în turul trei preliminar. 

West Ham a terminat pe 12 în Anglia, dar a ajuns în Europa League datorită locurilor oferite de UEFA Angliei, Olandei şi Irlandei pe baza unui clasament fair-play. Din acest sezon, are un antrenor nou, pe croatul Slaven Bilici, fost selecţioner al naţionalei Croaţiei. 

Meciurile din turul trei preliminar sunt programate la 30 iulie-turul şi la 6 august - returul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite