Eliota Fuimaono-Sapolu: "Suntem trataţi injust, ca în sclavagism!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samoanul Eliota Fuimaono-Sapolu (dreapta) riscă să fie suspendat de la Rugby World Cup * Foto: Reuters
Samoanul Eliota Fuimaono-Sapolu (dreapta) riscă să fie suspendat de la Rugby World Cup * Foto: Reuters

Centrul de treisferturi samoan Eliota Fuimaono-Sapolu riscă să se aleagă cu o suspendare din partea International Rugby Board. El a postat pe Twitter un mesaj în care acuză forul mondial de un tratament preferenţial...

Rugbystul samoan a fost deranjat de faptul că echipele mici dispută două meciuri la intervale de trei-patru zile, ceea ce nu se întâmplă cu naţiunile majore - grupele la Cupa Mondială de rugby au câte cinci echipe fiecare, iar din acest motiv alcăturirea calendarului ridică mereu discuţii. Eliota Fuimaono-Sapolu nu s-a mulţumit doar să critice public această situaţie, aşa cum au mai făcut-o şi alţii, ci a postat pe contul pe care îl are în reţeaua de socializare Twitter un mesaj în care aduce injurii IRB-ului: "Este evident că IRB este injustă. Galezii au avut şapte zile de repaus, noi numai trei. Este un tratament inechitabil, ca în sclavagism, ca Holocaustul, ca apartheidul!", a scris Eliota Fuimaono-Sapolu.

Samoanul riscă să nu mai joace niciun meci la această Cupă Mondială dacă va fi găsit vinovat de încălcarea codului de bună conduită al competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite