Eduard Novak, postare emoţionantă după ce Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă: Cum a explicat scandalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak. FOTO: Facebook
Eduard Novak. FOTO: Facebook

Ministrul Tineretului şi Sportului a fost implicat, în ultima săptămână, într-un scandal care a umbrit o performanţă importantă şi anume câştigarea argintului de către cea mai titrată spadasină din istoria ţării.

România a „reuşit“ să creeze un scandal de proporţii, după o performanţă remarcabilă. Ceea ce reprezintă, probabil, un caz unic, la nivel mondial, la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

S-a ajuns aici pentru că o declaraţie lipsită de diplomaţie din partea ministrului Novak a stârnit o reacţie verbală mult prea agresivă din partea unei vicecampioane olimpice. Cu o precizare: Novak a spus din capul locului că argintul Ana Mariei Popescu valorează cât un aur şi, ulterior, s-a şi dus la aeroport pentru a o felicita pe spadasina de 36 de ani. 

Primirea de la aeroport a turnat însă gaz pe foc, în această poveste, iar asta din cauza tiradei vicecampioanei olimpice. Care, mai întâi, l-a lăsat pe ministru cu mâna întinsă, după cum „Adevărul“ a arătat aici, apoi l-a ignorat, când acesta îl aştepta cu un buchet de flori, pentru ca, la final, să-l ia şi peste picior, uitând, parcă, un amănunt important: Eduard Novak a luat trei medalii paralimpice din postură de sportiv dintre care una de aur!

În ciuda tratamentului de care a avut parte, ministrul Sporturilor a încercat să încheie acest scandal, pe un ton împăciuitor, aruncând pisica în curtea presei.

CE A SCRIS EDUARD NOVAK PE FACEBOOK?

*Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. - marţi) pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă. 

*Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă. 

*Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru. 

*Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, aşa cum a afirmat şi Ana, dor şi mai mult. 

CITEŞTE ŞI:

CTP despre comportamentul Ana Mariei Popescu, la aeroport: „Tupeu de mahala“

Ana Maria Popescu, gest lipsit de eleganţă: L-a lăsat pe ministrul Eduard Novak cu mâna întinsă VIDEO

Ana Maria Popescu a uitat: Novak chiar a luat aurul! Ce medalii are în palmares, ca sportiv

Ana Maria Popescu, gest furios: L-a ignorat pe ministrul Novak şi l-a lăsat cu florile în braţe VIDEO

Eduard Novak, după ce a fost ironizat de Ana Maria Popescu: „Avem o medalie foarte scumpă“ VIDEO

Ana Maria Popescu, supărată că i s-a aflat prima olimpică: De ce a apărut suma în presă

JO 2020, Tokyo: Ana Maria Popescu a scos la iveală drama sportului românesc! Explicaţia unei declaraţii virulente

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite