Galeriile de fotbal, ameninţate de Dumitru Dragomir. Preşedintele LPF pune presiune pe cluburi să-şi pedepsească suporterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporteri ai echipei Dinamo FOTO Cosmin Iftode
Suporteri ai echipei Dinamo FOTO Cosmin Iftode

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir declară din nou „război“ membrilor de galerie, de data aceasta indirect. Oficialul avertizează cluburile de fotbal să facă ordine în rândul fanilor, în caz contrar fiind programate suspendări de ordinul anilor.

Dumitru Dragomir ameninţă cu suspendări drastice pentru echipele ale căror suporteri vor scanda lozinci rasiste sau xenofobe. 
„Atrag atenţia tuturor cluburilor cu acel caz de la Giurgiu, cu ieşirile acelea xenofobe, lipsite de respect vizavi de o ţară prietenă. Va duce la mari suspendări, la interzicerea galeriilor de a însoţi echipele în deplasare, dar şi acasă. Orice fel de manifestaţie similară celei de la Giurgiu va duce la sancţiuni foarte drastice, cu suspendări de ordinul anilor, nu etapelor. Şi amenzi nu mai vorbesc. 

Cluburile intră singure în faliment datorită amenzilor pe care le vor primi din cauza acestor huligani. Din cauza lor pot duce România într-un haos politic extraordinar. Nu se poate ce s-a întâmplat la Giurgiu, este fără precedent. Să vedem cum îi găsesc organele abilitate pe cei care au ajuns la astfel de gesturi. Matei va fi sancţionat conform regulamentului. Pentru cartonaş, pentru că nu ştie nimeni ce a aplaudat, nu a zis nimic din gură“, declară preşedintele LPF.
Acesta face referire la meciul Astra Giurgiu - Dinamo (2-1), când Cosmin Matei a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs, pe motiv că aplauda suporteri care ar fi strigat „Afară, afară cu ungurii din ţară!“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite