Două finale pentru primăvară: Villarreal – Steaua şi Astra – AS Roma. Programul ultimei etape a grupelor Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Villarreal – Steaua (ora 18.00, Pro TV, Dolce Sport 1) şi Astra Giurgiu – AS Roma (ora 20.00, Dolce Sport 1) sunt partidele în urma cărora cele două echipe se pot califica în şaisprezecimile competiţiei continentale. În ultimii 26 de ani, s-a mai întâmplat doar de trei ori ca Liga I să aibă două formaţii în fazele eliminatorii ale cupelor europene.

Înainte de ultima etapă din faza grupelor Ligii Europa, programată astăzi, ambele echipe româneşti au şanse considerabile de calificare în şaisprezecimile de finală ale competiţiei.

Steaua se poate califica mai departe cu o victorie pe terenul lui Villarreal. Dacă în celălalt meci al grupei Osmanlîspor o bate pe FC Zürich, atunci steliştii se pot califica şi cu un egal cu goluri, de la 2-2 în sus. În cazul în care ambele partide se termină la egalitate, mai departe vor merge Osmanlîspor şi Villarreal. În cazul unei înfrângeri, Steaua este eliminată cu siguranţă. „Cred eu că avem destule şanse şi putem să câştigăm la Villarreal. E singurul lucru pe care-l avem în cap în momentul de faţă. Dar dacă nu vom reuşi acest lucru, nu va fi nicio tragedie pentru noi. E important în acest an să câştigăm campionatul şi să formăm o echipă cât mai puternică. Iar în iarnă o să încercăm să aducem jucători pe posturile unde avem nevoie ca să ne întărim“, a spus tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Becali: „Aduc zece jucători, ce să fac?!“

Despre achiziţii a vorbit şi Gigi Becali, patronul trâmbiţând o campanie fără precedent în Liga I. „Filipe Teixeira şi Júnior Morais sunt doi jucători pe care sigur o să-i iau. Plus Denis Alibec, care e trei şi patru, să spunem Constantin Budescu, dacă pot. Toţi de la Astra. E posibil să iau şi vreo patru de la Gică Hagi, dacă mi-i dă. O să vină zece jucători. Ce să fac? Lui Dinamo trebuie să dau 1, 2, 3-0, decapitare, du-te la galerie! M-a ambiţionat, cum mă bată Dinamo? Şi Harlem Gnohéré e pe listă, aşa rămâne, nu-mi iau cuvintele înapoi. Peste o lună, mă întâlnesc cu el, că am voie să mă întâlnesc. <Vino încoa, tată, hai să semnăm contractul!>. Lukasz Szukala nu mai e ca înainte, dar avem nevoie de fundaş central. Raul Rusescu e jucătorul de care avem noi nevoie. Dau ei banii, turcaleţii (n.r: Osmanlîspor), şi noi o parte. Să dea ei banii, că au bani, turcii au bani mulţi. Şi Azdren Llullaku e în cărţile noastre. Ce să fac? Nu mai vreau emoţii, vreau ca fotbalul să fie pentru mine distracţie“, a anunţat latifundiarul. În schimb, patronul Stelei nu mai e interesat de Lucian Sânmărtean: „În opinia mea, Sânmărtean trebuie să se retragă. Trebuie să se lase, aşa cred eu. Am şi jucători pe care-i dau afară. Se ştiu ei. Bojan Golubovici, dacă vrea să plece, să plece! Dan Popescu o să plece, Alex Bourceanu că nu mai are contract - poate îl mai ţinem şase luni. Adnan Aganovici mai pleacă. Mai sunt câţiva jucători pe care o să-i dăm împrumut. Vlad Achim e un jucător de care te foloseşti. Nu e vreo mare sculă, dar când îl bagi acolo, îl face şi el trebuşoara, cât poate şi el. Pe Gabi Tamaş nu-l mai dau afară. Ziceam să-i dau o amendă de 50.000 de euro şi să-i zic: <Bă, tată, du-te!>. Dar pentru că a dat golul ăla, cu Osmanlîspor, l-am şi iertat de toate păcatele“.

Şumudică: „Ar fi a noua minune a lumii dacă ne-am califica“

De partea cealaltă, campioana Astra Giurgiu are şanse mai mari de a ajunge pentru prima oară în istorie în primăvara europeană. Campioana joacă în compania celor de la AS Roma, deja calificaţi, în timp ce Austria Viena se deplasează pe terenul celor de la Viktoria Plzen. Spre deosebire de Steaua, Astra se poate califica şi în cazul unui eşec cu Roma, condiţia fiind ca Austria Viena să nu câştige. Cu o victorie în faţa italienilor, Astra e singură de calificare, indiferent de rezultatul din celălalt meci al grupei. „Sper să ne calificăm în primăvara europeană pentru că este cel mai plauzibil obiectiv al nostru în momentul de faţă. Este un obiectiv pe care îl putem realiza. Suntem şi la mâna noastră, dar să câştigăm cu AS Roma va fi destul de greu. Însă un egal sau înfrângerea celor de la Austria Viena ne avantajează. O să fim cu urechile ciulite ca să vedem ce se întâmplă dincolo. Ar fi a noua minune a lumii dacă ne-am califica în primăvara europeană. Eu nu am crezut nici în calificarea cu West Ham United, pentru că am zis că anul trecut am avut noroc“, a mărturisit tehnicianul Astrei, Marius Şumudică.

Când a mai avut România două echipe în primăvara europeană după 1989

Sezon 2005-2006
Steaua: semifinale în Cupa UEFA, eliminată de Middlesbrough
Rapid: sferturi de finală în Cupa UEFA, eliminată de Steaua
Sezon 2006-2007
Dinamo: şaisprezecimi de finală în Cupa UEFA, eliminată de Benfica
Steaua: şaisprezecimi de finală în Cupa UEFA, eliminată de FC Sevilla
Sezon 2012-2013
CFR Cluj: şaisprezecimi de finală în Liga Europa, eliminată de Inter Milano
Steaua: optimi de finală în Liga Europa, eliminată de Chelsea



Totti nu vrea să se retragă

totti foto facebook as roma

Tehnicianul echipei AS Roma, Luciano Spalletti, l-a convocat şi pe legendarul Francesco Totti pentru meciul cu Astra Giurgiu. Deşi a împlinit 40 de ani, căpitanul italienilor nu vrea să se retragă în vară, când îi expiră înţelegerea cu gruparea pentru care joacă din 1992. “În fotbal nimic nu este evident. Am încredere în mintea şi corpul meu, încă mai pot oferi mult, mă simt bine, atunci de ce să mă retrag?”, a afirmat Totti. Italienii au mai întâlnit două formaţii din România, având până acum trei victorii, o remiză şi un eşec. “Giallorossii” au mai jucat contra Stelei în toamna lui 1984, 1-0 şi 0-0, în primul tur al Cupei Cupelor. Apoi, în 2008, în grupele Ligii Campionilor, cu CFR Cluj, 1-2 şi 3-1. Totti a evoluat contra ardelenilor, marcând şi un gol la Cluj.

Liga Europa, ultima etapă

Grupa A
Feyenoord - Fenerbahçe  20.00, Dolce Sport 3
Zoria Luhansk - Man. United 20.00
Clasament: 1. Fenerbahçe 10p, 2. Man. United 9p, 3. Feyenoord 7p, 4. Zoria 2p.

Grupa B
APOEL - Olympiacos 20.00
Young Boys – Astana 20.00
Clasament: 1. APOEL 9p, 2. Olympiacos 8p, 3. Young Boys 5p, 4. Astana 5p.

Grupa C
Anderlecht – St. Étienne 20.00
Mainz - Gabala 20.00
Clasament: 1. Anderlecht 11p, 2. St. Étienne 9p, 3. Mainz 6p, 4. Gabala 0p.

Grupa D
AZ Alkmaar - Zenit 20.00, Dolce Sport 4
Maccabi Tel Aviv - Dundalk 20.00
Clasament: 1. Zenit 15p, 2. Alkmaar 5p, 3. Dundalk 4p, 4. Maccabi 4p

Grupa E
Astra – AS Roma 20.00, Dolce Sport 1
Viktoria Plzen – Austria Viena 20.00, Dolce Sport 2
Clasament: 1. AS Roma 11p, 2. Astra 7p, 3. Austria Viena 5p, 4. Plzen 3p.

Grupa F
Sassuolo – Genk 20.00
Rapid Viena – Ath. Bilbao 20.00
Clasament: 1. Genk 9p, 2. Bilbao 9p, 3. Rapid Viena 5p, 4. Sassuolo 5p.

Grupa G
Panathinaikos – Celta Vigo 22.05
Standard Liège - Ajax 22.05, Dolce Sport 3
Clasament: 1. Ajax 13p, 2. Standard 6p, 3. Celta Vigo 6p, 4. Panathinaikos 1p.

Grupa H
Braga - Şahtior 18.00
Konyaspor - Gent 18.00, DolceSport 4
Clasament: 1. Şahtior 15p, 2. Braga 6p, 3. Gent 5p, 4. Konyaspor 1p.

Grupa I
Nice – FC Krasnodar 22.05
Salzburg – Schalke 22.05
Clasament: 1. Schalke 15p, 2. Krasnodar 7p, 3. Salzburg 4p, 4. Nice 3p.

Grupa J
Qarabag – Fiorentina 18.00, DolceSport 3
PAOK Salonic - Sl. Liberec 18.00
Clasament: 1. Fiorentina 10p, 2. Qarabag 7p, 3. PAOK 7p, 4. Liberec 4p.

Grupa K
Inter - Sparta Praga 22.05
Southampton - Beer Sheva 22.05, DolceSport 2
Clasament: 1. Sparta Praga 12p, 2. Beer Sheva 7p, 3. Southampton 7p, 4. Inter 3p.

Grupa L
Villarreal – Steaua 18.00, Dolce Sport 1, Pro TV
Osmanlîspor - FC Zürich 18.00, Dolce Sport 2
Clasament: 1. Osmanlîspor 7p, 2. Steaua 6p, 3. Zürich 6p, 4. Villarreal 6p.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite