Distincţie uriaşă pentru Horia Tecău. Românul a primit un premiu care îl ridică alături de Federer, Nadal sau Djokovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău
Horia Tecău

Horia Tecău, unul dintre cei mai buni jucători de dublu din circuitul ATP, a fost onorat la cel mai înalt nivel pentru activitatea din afara terenului.

Horia Tecău a primit premiul Arthur Ashe pentru eforturi umanitare, acordat anual de către ATP. Conform treizecizero.ro, Horia a fost creditat astfel pentru eforturile pe care le depune în România pentru drepturile copiilor şi pentru a le înlesni accesul la educaţie şi la tratament medical celor mai puţin norocoşi dintre aceştia.

Din această primăvară, Horia a devenit şi ambasador UNICEF în România, calitate din care a mers să-i cunoască pe copiii dintr-un centru pentru copii cu nevoi speciale. În ultimii ani, Horia a mai făcut donaţii unor spitale, precum în 2015, când a donat un ventilator suport respirator, în valoare de 18.000 de euro, Spitalului Judeţean din Constanţa, sau în 2016, când a donat un incubator Maternităţii din Arad.

Pentru Horia, recunoaşterea la nivel internaţional înseamnă alăturarea lui pe o listă pe care şi-au trecut numele unii dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport. Premiatul de anul trecut a fost Marin Cilic, în 2015 au fost recunoscuţi fraţii Bryan, iar din 2014 până în 2011 au primit acest premiu faimoşii Big Four, în ordine Andy Murray, Roger Federer, Novak Djokovic şi Rafael Nadal. Alţi câştigători au mai fost Agassi, Kuerten, Roddick, Ljubicic, James Blake, însuşi Arthur Ashe (în 1992; premiul a preluat numele lui în 1999), sau John McEnroe, în primul an de acordare al premiului, 1983, sau Nelson Mandela, în 1997.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite