Dedu a fost Dumnezeu: România a spulberat „blestemul“ rusesc după 20 de ani. Filmul unui meci fabulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Dedu. FOTO: AFP
Denisa Dedu. FOTO: AFP

Cu un portar formidabil, România a învins Rusia, campioana olimpică, scor 22-17, şi visează la o medalie europeană în Suedia.

România a dat de pământ, în sfârşit, cu „blestemul“ rusesc! Ultima victorie tricoloră data din Euro 1996 şi puţini au crezut că acest şir de eşecuri se va încheia tocmai acum, când Rusia deţine titlul olimpic.

Totuşi, Evgeni Trefilov a început şi el schimbul de generaţie şi păstrat doar şase campioane olimpice în lotul pe care l-a deplasat în Suedia pentru Euro 2016. Iar meciul cu România nu va fi uitat prea curând de tinerele handbaliste rusoaice!

După primele trei minute în care tabela a arătat 2-2, Neagu şi colegele ei s-au dezlănţuit. Tricolorele au condus, la un moment dat, cu 7-2, însă au căzut inexplicabil pe finalul primei părţi, iar echipele au intrat la pauză cu 11-9 pentru România.

Buceschi, fantastică

Dacă eroina din prima repriză a fost Cristina Neagu, cea care a punctat pe bandă rulantă, după pauză, Denisa Dedu şi Eliza Buceschi au făcut furori. 

Portarul de 22 de ani de la Corona Braşov a prins o zi fantastică, ducându-le pe rusoaice în pragul disperării. Dedu a avut un procentaj de 56% în dreptul paradelor salvatoare şi a ţinut echipa în joc şi când atacul n-a mai funcţionat vreo zece minute în partea secundă. Datorită lui Dedu, Rusia a avut o perioadă de 13 minute în care n-a reuşit să marcheze în partea secundă!

CITEŞTE ŞI:

*„Dedu, portarul cu 1.000 de mâini“: lumea handbalului, uluită de Denisa Dedu. Imagini cu o paradă senzaţională

*Ruşii „fierb“ după înfrângerea cu România: Trefilov, un car de nervi. Toate reacţiile de după un succes istoric

Cu o astfel de handbalistă între buturi şi cu Buceschi dând cinci goluri după pauză, România a reuşit să învingă campioana olimpică, iar rezultatul ne ţine în cursă pentru o medalie la aceste Campioante Europene. 

Cu o victorie în ultimul meci, vineri (ora 19.30, TVR 2, TVR HD), cu Croaţia, tricolorele vor intra în Grupele Principale cu două puncte şi pot visa la o clasare pe podium.

Grupa D

România – Rusia 22-17

Au înscris pentru România: Iuganu (2), Neagu (7) Buceschi (7), Manea, Geiger (2), Pintea (2), Udriştoiu

Croaţia – Norvegia 16-34

Clasament

1. Norvegia 2 2 0 0 57-37 4p

2. România 2 1 0 1 43-40 2p

3. Rusia 2 1 0 1 49-48 2p

4. Croaţia 2 0 0 2 42-66 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite