Declinul lui Novak Djokovici e vizibil din avion. Sârbul speră să-şi revină în turneul de la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici
Novak Djokovici

Decăderea lui Novak Djokovici continuă. La al doilea turneu al anului, sârbul s-a comportat ca un tenismen de pluton, a fost eliminat în primul meci de Alejandro Fokina, locul 46 mondial

„Am clacat din punct de vedere fizic. Nu mi-a plăcut deloc cum m-am simţit în final, nimic nu a funcţionat, nu puteam face nimic. Trebuie să vorbesc cu cei din echipa mea. Dar nu mă voi opri aici, ăsta nu e sfârşitul. Voi munci şi sper să îmi construiesc forma potrivită până la Roland Garros. Ştiţi cu toţii, Grand Slamul din Franţa contează, este ţelul final al sezonului pe zgură”, a spus Novak Djokovici pentru Essentially Sports.

Novak Djokovici nu-şi mai găseşte suflul, tempoul, loviturile. E un lider mondial care nu străluceşte deloc. E mat, şters, prăfuit, neinteresant.

Anul 2022 se anunţa unul de forţă pentru sârb. Nu avea cine să-l oprească. Rusul Daniil Medvedev, un jucător valoros, nu părea a avea nici rezistenţa şi nici puterea să facă valuri, Rafael Nadal venea după o accidentare, Roger Federer era şi el într-o perioadă de pauză.

Totuşi, decizia de a nu se vaccina anti-COVID-19, imunizarea fiind cerută de multe ţări din lume în prima parte a anului, a acţionat ca o lovitură puternică asupra jocului şi parcursului sârbului. În Australia, a încercat să evolueze la primul Grand Slam al anului, chiar dacă nu era vaccinat şi chiar dacă fusese anunţat că doar tenismenii imunizaţi pot participa. „Circul” a ţinut prima pagină a ziarelor mai multe săptămâni, Djokovici fiind expulzat de la Antipozi. A încercat o revenire la Dubai. A trecut de locul 58, Lorenzo Musetti, de locul 26, Karen Khachanov, dar s-a împiedicat de poziţia 123 din topul mondial, de cehul Jiri Vesely (4-6, 6-7), în sferturile de finală. A fost nevoit să ia o pauză, cât timp s-au desfăşurat turneele din Statele Unite, americanii cerând la intrarea în ţară imunizarea împotriva COVID-19.

O pauză care părea bine-venită, sârbul antrenându-se pentru sezonul de zgură, sezon pe care l-a început chiar acasă, în Monte Carlo, acolo unde are şi rezidenţa. Dar, pe teren, în turul doi, primul său meci în Monaco, nu a existat. A tras de el doar în setul secund, la final fiind nevoit să se recunoască învins de locul 46 ATP, spaniolul Alejandro Fokina (3-6, 6-7, 1-6).

Speră într-o evoluţie mai bună la Belgrad

Novak Djokovici va fi vedeta turneului ATP 250 de la Belgrad, ce va începe pe 18 aprilie, capitala Serbiei fiind locul unde liderul mondial speră să-şi revină. „Sper ca săptămâna viitoare să fie mai bine, la Belgrad. Eu, oricum, nu am jucat niciodată foarte bine în turneele de deschidere ale sezonului pe zgură. Îmi va lua ceva timp să mă simt bine pe această suprafaţă”, a spus numărul 1 ATP pentru lequipe.fr.

Meciuri Novak Djokovici 2022

Februarie Djokovici – Lorenzo Musetti 6-2, 6-3, Dubai

Februarie Djokovici – Karen Khachanov 6-3, 7-6 Dubai

Februarie Djokovici – Jiri Vesely 4-6, 6-7

Aprilie Djokovici - Alejandro Fokina 3-6, 6-7, 1-6 Monaco

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite