Debut de foc pentru Mircea Lucescu: Turcia joacă în această seară pe terenul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu FOTO Hepta
Mircea Lucescu FOTO Hepta

Mircea Lucescu debutează în această seară pe banca naţionalei Turciei cu un meci în deplasare cu Ucraina lui Şevchenko.

La o lună de când a fost numit în poziţia de selecţioner al Turciei, Mircea Lucescu are primele examene: sâmbătă joacă în Ucraina, marţi  vine acasă pentru duelul contra Croaţiei. Două meciuri care pot în bună măsură să lămurească situaţia Turciei în privinţa şanselor de calificare la Mondial.
Pentru această dublă, Lucescu l-a readus la lot pe Arda Turan, care fusese îndepărtat de la prima reprezentativă după un conflict cu un jurnalist în avionul naţionalei, dar şi pe veteranul Emre Belozoglu, 36 de ani, de la Istanbul Başakşehir. „Vom juca la Harkov cu 40.000 de oameni în tribune. Ei ţin să ajungă în Rusia, dar şi noi vrem calificarea şi vom da tot ce e mai bun. Ucraina înseamnă Konoplianka şi Iarmolenko, restul sunt doar nume lângă staruri. Eu îi cunosc foarte bine pe ucraineni, ei vor ştii mai puţin despre noi“, a spus Lucescu, fost antrenor vreme de 12 ani la Şahtior Doneţk.  Pe banca cealaltă este nimeni altul decât Andriy Şevchenko, fostul mare atacant ucrainean, care a preluat în iulie poziţia de antrenor principal, după ce a fost secund al naţionalei vreme de doi ani.
Un eşec al lui Lucescu în oricare din meciurile cu Ucraina sau Croaţia va stârni reacţia de nemulţumire a jurnaliştilor turci, care nu l-au întâmpinat cu braţele deschise pe român, ba chiar din contră. Lui Il Luce i s-a reproşat orice, de la selecţie şi până la ideea ca fiecare formaţie din campionat să aibă cel puţin cinci turci în prima echipă. Însă toate aceste fricţiuni vor fi date uitării dacă Lucescu se scoate şase puncte din meciurile cu Ucraina şi Croaţia. "Trebuie să accelerăm procesul de formare a echipei şi cel de organizare a jocului. Jucătorii trebuie să fie ţinuţi sub o presiune mentală. Pentru acest motiv, fiind un meci foarte important, am decis să convoc cei mai buni jucători turci, pentru că experienţa lor poate ajuta mult", s-a justificat antrenorul român de 72 de ani.

Grupa I
Sâmbătă: Finlanda – Islanda (19.00, Digi 2), Ucraina – Turcia (21.45, Digi 2), Croaţia – Kosovo (21.45)
Clasament: 1. Croaţia 13p, 2. Islanda 13p, 3. Turcia 11p, 4. Ucraina 11p, 5. Finlanda 1p, 6. Kosovo 1p
Marţi: Islanda – Ucraina (21.45), Turcia – Croaţia (21.45), Kosovo – Finlanda (21.45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite