De ce a intrat Dinamo în insolvenţă: Negoiţă strigă „hoţii“, dar a recurs şi el la un „jaf legal“, care e la modă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă
Ionuţ Negoiţă

Revoltat că descoperă datorii peste datorii lăsate de foştii acţionari, Ionuţ Negoiţă a spus că formaţia din „Ştefan cel Mare“ a fost jefuită, motiv pentru care a recurs la un gest extrem.

Rapid a fost primul mare club din România care a intrat în insolvenţă. De atunci, măsura catalogată drept „jaf legal“ de Renzo Rossi, fostul team-manager al giuleştenilor, a devenit o modă în România.

Rând pe rând, Gloria Bistriţa, Oţelul Galaţi, Universitatea Cluj şi CSMS Iaşi au intrat şi ele în insolvenţă. Iar de ieri avem un „new entry“ în această categorie: Dinamo. Formaţia din „Ştefan cel Mare“ e chinuită, de ani de zile, de probleme financiare, însă, potrivit acţionarului Ionuţ Negoiţă, picătura care a umplut paharul a venit miercuri.

Pe scurt: s-a descoperit că, pe lângă alte datorii „moştenite“, Dinamo are de plătit şi 450.000 de euro către bugetul de stat, în contul unor impozite neachitate pe contractele de publicitate din ultimii cinci ani. Această situaţie l-a îndemnat pe Negoiţă să demareze procedura de intrare în insolvenţă. Apoi, acţionarul roş-albilor a postat o scrisoare virulentă pe site-ul oficial al clubului în care i-a acuzat pe foştii conducători de un jaf în toată regula.

„Acest club trebuie vindecat de cancer“

În cadrul scrisorii, Negoiţă a spus că a investit 14 milioane de euro în Dinamo. Apoi, şi-a îndreptat tirul acuzelor spre Badea, Borcea, Cohn, Turcu sau Neţoiu, fără însă a pomeni vreun nume. 

„Faţă de ultimii ani, în condiţiile unor datorii enorme moştenite în urma unui deceniu criminal din istoria lui Dinamo, am reuşit să aducem echipa pe un loc patru, pentru prima oară după o lungă perioadă în care formaţia s-a clasat sub această poziţie“, e un fragment din tirada lui Negoiţă.

„Acest club a fost jefuit în mai multe feluri de-a lungul acestei perioade, fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum Dosarul Transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele uşilor închise. Astfel, au rezultat transferuri, contracte cu jucători ori contracte comerciale foarte păguboase pentru club, dar extrem de avantajoase pentru unii dintre foştii acţionari sau firmele acestora. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros şi palpabil: un club afundat în datorii, aproape fără nicio şansă la viitor“, a continuat acţionarul roş-albilor.

El a explicat de ce a luat hotărârea de a demara procedura de insolvenţă. „Acest club trebuie, întâi, vindecat de cancer, pentru a putea purta discuţii serioase. Concluzia generală şi unanimă e ca, în acest moment, singura soluţie pentru ca viitorul lui Dinamo să existe este reorganizarea prin insolvenţă şi crearea unui moment  zero“, a anunţat Negoiţă.

CITEŞTE ŞI:

*UEFA e cu ochii pe Dinamo: cum va proceda forul european după ce „câinii“ au demarat procedura de insolvenţă

Scrisoarea demagogică de pe site e semnată de Negoiţă, dar cred că a fost scrisă de Anghelache. Intrarea clubului în insolvenţă mi se pare o măsură iresponsabilă. Vladimir Cohn fost acţionar Dinamo   Când a preluat Dinamo, Negoiţă ştia foarte bine în ce se va băga. Dinamo era pe plus când am plecat eu de acolo. Dacă Negoiţă renunţă, atunci eu şi Nicolae Badea ne putem implica din nou. Vasile Turcu fost acţionar Dinamo   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite