De azi avem cinci românce în primele 100 de jucătoare de tenis ale lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Clasamentul mondial WTA publicat luni arată foarte bine pentru jucătoarele noastre. Avem din nou 5 fete în Top 100, iar Patricia Ţig ocupă locul 101 în lume.

Simona Halep a urcat două locuri după victoria de la Madrid. Ea ocupă acum poziţia a cincea în clasamentul mondial. E urmată de Monica Niculescu, care a coborât trei locuri şi e acum pe 34, de Irina Begu, care în ciuda sfertului de finală jucat la Madrid, a coborât o poziţie şi e pe 35 (ea şi anul trecut a jucat în sferturi în Spania) şi de Alexandra Dulgheru, care a coborât două locuri şi e acum pe 98 în lume. P

e locul 99 o găsim pe revelaţia acestui sezon, Sorana Cîrstea, care şi-a revenit după anii mai grei şi a reuşit să revină în Top 100 WTA după aproape un an. Ea a urcat, graţie sfertului de finală jucat la Madrid, 28 de poziţii şi ocupă locul 99 în lume.

Patricia Ţig a fost depăşită pe ultima sută de metri, dacă se poate spune aşa, şi e nevoită să se situeze chiar în ”buza” primelor 100 de jucătoare. E pe 101 în lume, în creştere 33 de poziţii. Acesta este cel mai bun loc ocupat de eleva antrenorului Răzvan Sabău, iar intrarea în Top 100 e doar o chestiune de turneu sau două.

În Top 200 le mai avem pe Andreea Mitu, care a coborât 6 locuri şi e acum pe 116, şi pe Ana Bogdan, care ocupă poziţia a 163-a, la fel ca şi săptămâna trecută.

Cristina Dinu a coborât un loc şi e acum pe 219. E urmată de Mihaela Buzărnescu, care a coborât patru poziţii şi e acum pe 240, şi de Alexandra Cadanţu, care a urcat trei poziţii şi e acum pe 243 în lume.

Gabriela Ruse îşi continuă ascensiunea. Acum a urcat 37 de locuri şi a ajuns pe poziţia 331 în clasamentul mondial. În Top 400 o mai găsim şi pe Irina Bara, care ocupă locul 337, în urcare două poziţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite