Dan Petrescu, garantul succesului, Becali, „antrenor“ de locul 2: CFR ia al doilea titlu la rând, iar agonia FCSB-ului continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a câştigat al doilea titlu la rând cu CFR Cluj
Dan Petrescu a câştigat al doilea titlu la rând cu CFR Cluj

Formaţia din Gruia a reuşit o performanţă neatinsă de nicio altă echipă în afară de Steaua / FCSB în ultimii 35 de ani! „Adevărul“ prezintă cele mai importante borne pentru clujeni, odată cu al 5-lea titlu din istoria clubului.

CFR Cluj nu doar că a obţinut punctul de care avea nevoie pentru a rezolva ecuaţia câştigării titlului şi din punct de vedere matematic, dar chiar a învins CS U Craiova, scor 1-0 (Culio 12-penalty), în penultima etapă a play-off-ului Ligii I.

E al 5-lea titlu câştigat de ardeleni, după cele luate în sezoanele 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012 şi 2017-2018. 

Odată cu triumful din această seară, CFR Cluj a realizat o performanţă neatinsă de nicio altă formaţie în afară de Steaua / FCSB în ultimii 35 de ani! Vorbim despre câştigarea campionatului în două sau mai multe sezoane consecutive. Excluzând Steaua / FCSB, ultimul club care a luat mai multe titluri la rând a fost Dinamo. „Câinii“ au câştigat campionatul de trei ori la rând, în 1982, 1983 şi 1984.

O altă performanţă a CFR-ului e adunarea unui număr record de puncte în play-off. Până acum, cel mai bun parcurs pentru o campioană fusese reuşit de Astra lui Marius Şumudică. În sezonul 2015-2016, giurgiuvenii au strâns 22 de puncte în zece etape de play-off şi, după ce au terminat sezonul regulat la doar 2 puncte de locul doi, au reuşit să câştige titlul la 5 puncte de vicecampioana FCSB. 

În actuala ediţie din play-off, CFR a strâns deja 23 de puncte în nouă runde, depăşind recordul Astrei de acum trei ani.

În ceea ce priveşte FCSB, agonia pierderii titlului tocmai a ajuns la patru ani, adică de când Gigi Becali a ieşit din închisoare, a renunţat la Costel Gâlcă, omul care reuşise „tripla“ campionat - Cupa României - Cupa Ligii, pentru a „antrena“ el echipa prin SMS. Rezultatul e, totuşi, bun: patru clasări succesive pe locul 2!

De altfel, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a lăudat performanţa „antrenorului“ Gigi Becali într-un interviu acordat pentru „Adevărul“ aici.

Play-off, etapa a 9-a

Sâmbătă

Sepsi - FCSB 1-5

Duminică

CFR Cluj - CS U Craiova 1-0

Luni

Viitorul - Astra 20.30

Clasament

1. CFR Cluj 50 de puncte

2. FCSB 45p

3. CS U Craiova 36p

4. Viitorul 33p

5. Astra 24p

6. Sepsi 20p

CITEŞTE ŞI:

CFR Cluj, o campioană incontestabilă: De ce formaţia din Gruia merită titlul pe care l-a câştigat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite