Cutremur la CSM Bucureşti! Toate sporturile de echipă, cu excepţia unuia singur, vor fi desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
csm bucuresti

Situatia financiară precară cu care se confruntă Primăria Capitalei afectează grav şi funcţionarea clubului susţinut de aceasta, CSM Bucureşti.

În urma deciziilor luate în cadrul Consiliului de Administraţie al CSM, întrunit miercuri, s-a hotărât ca gruparea să retragă din campionatele naţionale trei echipe de seniori, la rugby, volei masculin şi volei feminin, ultima fiind şi campioană naţională în 2018.

Singurele echipe care ăşi vor contiuna activitatea sunt cele de handbal seniori masculin şi feminin. De menţionat însă este faptul că la echipa de handbal fete bugetul a crescut cu 20% faţă de anul trecut, în timp ce la băieţi a scăzut cu 40%.

Secţiile de rugby şi volei vor mai funcţiona doar la nivel de copii şi juniori, cel puţin până când situaţia financiară îi va permite CSM Bucureşti să revină şi la seniori.

Potrivit gsp.ro, au existat propuneri ca echipele să fie înscrie în liga a doua, dar membrii Consiliului de Administraţie s-au opus, motivând că nu sunt bani nici măcar pentru eşalonul secund. 

Alin Petrache: "Dramă colectivă"

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a transmis un mesaj prin intermediul site-ului oficial al FRR, prin care precizează că este mâhnit de situaţia de la CSM Bucureşti. "Soarta rugbyului la CSM Bucureşti pare pecetluită. Dincolo de drama colectivă pe care o astfel de veste o provoacă, ne gândim la dificultăţile individuale ale celor care au crezut în acest proiect şi s-au luptat pentru el, sportivi şi membri ai staff-ului deopotrivă. Aceşti oameni s-au văzut fără loc de muncă şi cu perspective extrem de limitate de a găsi unul în viitorul apropiat din cauza momentului la care se face acest trist anunţ. Aceşti oameni au crezut în ceva, au avut răbdare, au găsit soluţii, s-au adaptat, totul pentru ca secţia de rugby să îşi continue activitatea, pentru că avea toate argumentele pentru a-şi susţine obiectivele de performanţă setate. Aceşti oameni merită mai mult decât o decizie seacă legată de bugete şi felul în care ele sunt administrate. Istoria acestui club şi fanii săi merită să înţeleagă măcar cum s-a luat această decizie, de ce a fost luată acum, la jumătatea anului calendaristic, chiar înaintea debutului unui nou sezon competiţional. Rugbyul românesc merită să afle măcar acum de ce îşi pierde una dintre echipele de top, când toată lumea încearcă să progreseze şi să se dezvolte".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite