Cupa Ligii, pansament pe rana deschisă a Stelei: Gâlcă a cucerit primul trofeu ca antrenor. Chipciu, eroul serii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Gâlcă FOTO Cosmin IFtode/sportpictures.eu
Costel Gâlcă FOTO Cosmin IFtode/sportpictures.eu

Steaua a debutat 2015, în competiţiile oficiale, cu un 3-0, în compania Astrei, în turul semifinalelor Cupei Ligii. Apoi, şi-a început declinul şi acum nu mai depinde de ea în lupta pentru titlu. Când toată suflarea roş-albastră e cu gândul la ultimele două etape ale Ligii I, formaţia din Ghencea a cucerit primul trofeu acordat în stagiunea 2014-2015, dar cu ajutorul arbitrilor.

Finala Cupei Ligii a început, practic, de la scorul de 1-0 pentru Steaua. După numai două minute, Chipciu, aflat într-o poziţie de ofsaid, a iniţiat o acţiune care s-a finalizat cu un penalty pentru bucureşteni. Centralul Adrian Comănescu a arătat, prompt, spre punctul cu var, însă, până la această decizie, colegul său, tuşierul Mircea Grigoriu, ar fi trebuit să oprească faza pentru ofsaid-ul în care s-a aflat căpitanul roş-albaştrilor.

Gabi Iancu a deschis scorul de la 11 metri (4), iar de aici Steaua s-a impus fără probleme. Eroul serii s-a numit Chipciu, cel care a iniţiat şi faza golului de 1-0. Mijlocaşul a majorat scorul după pauză (54), după o fază lucrată excelent de Adi Popa, iar apoi l-a servit pe Ţucudean, care a punctat pentru 3-0 în poarta goală (67).

Steaua a cucerit Cupa Ligii, în premieră, în istoria clubului, iar Costel Gâlcă a bifat primul său trofeu ca antrenor. Iar asta în condiţiile în care bucureştenii au aliniat o echipă cu multe rezerve. Prepeliţă, Toşca şi Varela au fost suspendaţi, Tănase şi Arlauskis, accidentaţi, iar Adi Popa, Rusescu şi Stanciu au început jocul pe bancă, ultimul rămânând acolo pe toată durata a jocului.

Steaua: Niţă - Papp, Luchin, Tamaş, Latovlevici - Breeveld, Neagu - Chipciu, Iancu (Rusescu 63), Enceanu (Adi. Popa 46) - Ţucudean (Vâlceanu 74). Antrenor: Costel Gâlcă

Pandurii: Mingote - Unguruşan, Cordoş (Şandru 19), Vasilijevici, Momcilovici - Anton, Mrzljak (Eric 78) - Răduţ, Nistor, Nicoară (Buleică 68) - Matulevicius. Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: „Arena Naţională“
Spectatori: 15.560
Goluri: Iancu 4 (pen.), Chipciu 54, Ţucudean 67
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite